Hurtigruta  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Hurtigruten Sist oppdatert 12:47
Prosjektleder for serien:
Siw K. Winther
Ansvarlig for siden:

 

Vant pris for Hurtigrutevideo

Anders M. Leines i aksjon på «MS Midnatsol». Foto: Rune Hagberg, NRK
Anders M. Leines i aksjon på «MS Midnatsol». Foto: Rune Hagberg, NRK
NRK-fotograf Anders M. Leines har vunnet heder og ære i den prestisjetunge prisutdelingen «Årets bilde 2005». Han får pris for en dramatisk sekvens fra TV-serien «Hurtigruten 365».

Publisert 14.03.2006 15:18.
Se den prisbelønnede videoen her

Av Tor Risberg

– Båten har ikke fått så mye juling verken før eller siden, forteller prisvinneren. Som ble en av vinnerne i klassen for video under årets utdeling.

Anders M. Leines filmet de dramatiske minuttene om bord da «MS Midnatsol» fikk rundjuling av værgudene underveis over Folla, havstykket mellom Trondheim og Rørvik.

Sjokkartet

Bølgene var ikke av den aller største sorten, men ved et uhell var stabilisatorene slått av. Dermed fikk hurtigruteskipet kjørt seg i en grad som passasjerer og mannskap sjelden kommer ut for. Det ble en sjokkartet opplevelse for mange om bord, i det som skulle vært en trivelig nyttårsfeiring.

I sin begrunnelse for pristildelingen til Anders M. Leines viser juryen til «god fotografering av en dramatisk hendelse som resulterer i at seerne sitter igjen med et uhyre godt bilde av hva som skjedde».

Fange situasjonen

I nesten ett år reiste Leines og hans NRK-kolleger med «Midnatsol» under opptakene til TV-serien, som hadde premiere i september i fjor.

– Det handler ikke om å ta de mest geniale bildene men om å fange situasjonen og få det levende, sa Leines den gangen. Nå viser det seg altså at flere av bildene ble ganske geniale likevel.

Pristildelingen er samtidig en anerkjennelse av «Hurtigruten 365» som dokumentarserie på TV.

Se den prisbelønnede videoen her

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HURTIGRUTEN 365

 
Hurtigruten quiz
Hurtigruten direkte
Bildekonkurransen
10 SISTE HURTIGRUTEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no