Hurtigruta  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Hurtigruten Sist oppdatert 12:47
Prosjektleder for serien:
Siw K. Winther
Ansvarlig for siden:

 
Seiler videre inn i solnedgangen:

– Takk for oss!

Vi tar farvel med mannskapet på MS «Midnatsol». Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Vi tar farvel med mannskapet på MS «Midnatsol». Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Etter 20 programmer fra MS «Midnatsol» er det på tide å si farvel til besetning og skip. Mange TV-seere kommer til å savne Renate, Unni, Jan, Trond og de andre besetningsmedlemmene. Nå seiler de videre på egen hånd.

Publisert 29.03.2006 15:18. Oppdatert 30.03.2006 10:36.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Tor Risberg

TV-serien har vært meget populær med et gjennomsnittlig seertall på
691 000 i vår. Det er 150 000 flere seere enn i fjor høst.

I denne siste episoden er det strålende sommervær, og MS «Midnatsol» er smekk full. Så full at musikeren om bord må sove på glattcella!

Renate har funnet fram til en dame som jobbet på Sirkus Arnardo samtidig med faren hennes. Hun drar til Oslo for å treffe henne. Tilbake på skipet får Renate et godt forhold til noen norske passasjerer.

Matros-Arild har full kontroll på bildekket, mens Trond oppdager en t-skjorte i kloakksystemet!

Men det virkelige høydepunktet for besetningen er softisbaren i Brønnøysund. Og da midnattsola endelig titter fram, er turen fullkommen også for passasjerene.

Episode 20 blir den siste på TV med Renate Kathrin Løkkesveen (t.v.), Roshild Nicolaisen og resten av det velkjente mannskapet på MS «Midnatsol». Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

Seiler videre

Med dette har den populære dokumentarserien «Hurtigruten 365» kommet til veis ende med sine 20 episoder.

Fokus har vært rettet mot livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip MS «Midnatsol». Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august året etter. Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. I løpet av TV-serien er vi blitt best kjent med 12 av dem.

De to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, er blitt velkjente personer både for TV-seere og passasjer. Hårvik får æren av å være sjef om bord i den aller siste episoden.

Nå går de myndige kapteinene løs på en ny vårsesong etter at «Midnatsol» har gjennomført et vellykket cruise gjennom Europa til Middelhavet siden slutten av januar. Den 5. april er skipet tilbake i ordinær rute igjen langs norskekysten.

Planer framover

Renate har ikke gitt opp jakten på faren sin og har planer om flere egne undersøkelser. Ronny er fortsatt hotelldirektør på Svalbard etter at han mønstret av «Midnatsol» for noen måneder siden.

Arild Hårvik (t.v.) og Herodd Widding er kapteiner på MS «Midnatsol». Nå seiler de videre uten TV-kameraer om bord. Foto: NRK
Unni ser fram mot hektisk påsketrafikk og en ny høysesong med populære ekskursjoner i ermet. Og Tormod stortrives om bord på det gamle gode hurtigruteskipet «Nordstjernen».

NRKs store TV-serie fra Hurtigrutens nyeste, største og mest populære skip er over etter episoden på NRK1 torsdag 30. mars kl. 19.55.

For noen blir det sikkert en vemodig avskjed. Men skip og besetning seiler stødig videre mot midnattsola.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HURTIGRUTEN 365

 
Hurtigruten quiz
Hurtigruten direkte
Bildekonkurransen
10 SISTE HURTIGRUTEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no