skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_livet3
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > På livet laus Sist oppdatert 15:52
 

Den tredje alderen

En vakker kvinne i femtiårene ser seg i speilet en dag hun skal skifte til badedrakt. Hun ser en kropp som ikke er helt ung lenger selv om hun inni seg fremdeles kjenner den glitrende ungpiken. For Patricia Tudor-Sandahl, i Sverige kjent psykolog og pedagog, ble møte med eget speilbilde en varm sommerdag opptakten til boken "Den tredje alderen".

Publisert 27.02.2001 14:49.

Et himla liv

Patricia Tudor-Sandahl er født i England. Hun kom til Sverige som tyveåring på et utvekslingsstipend. Bak seg hadde hun en traumatisk oppvekst med en krigsskadet far og en mor som ikke klarte å beskytte barna sine. To av Patricias søsken klarte seg ikke, mens Patricia etter et mislykket ungdomsekteskap og selvmordsforsøk etter hvert fant trygghet og muligheter til å bryte ut og ta ansvar for eget liv.

I Sverige har hun gjort en solid karriere bl.a. som forfatter av en rekke fagbøker, men det var da hun i 1996 tok noen skritt tilbake og skrev om sin dramatiske oppvekst i boken "Et himla Liv" at hennes forfatterskap tok en ny vei.

Gammel i egne øyne

Med stor åpenhet, selvinnsikt og varme har hun nå skrevet flere bøker om når livet utfordrer. Denne gangen handler det altså om å være i den såkalt tredje alderen. Livet er på vei til å bli brukt opp - de årene som ligger foran en er færre enn de årene man allerede har levd. Men likevel, blir man noen gang gammel i egne øyne?

Av Solveig Bøhle
På livet løs,NRK P2
Søndag 11.juni 2000
 
Søk i NRK Nettradio
Banner Redaksjonen
PÅ LIVET LAUS
Sendetider i P2:
Søndager kl. 8.30
Torsdager kl. 14.30 (R)
KOLOFON
Post: RC41, NRK, 0340 OSLO
På livet løs
Tlf: 23 04 88 64
Faks: 23 04 74 70
10 SISTE PÅ LIVET LAUS
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no