skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_livet3
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > På livet laus Sist oppdatert 15:52
 
Torbjørn Færøvik:

I Marco Polos fotspor

Marco Polos bok er en klassiker og mange har lest om hans reise til Kina, men få har fulgt i hans fotspor. Torbjørn Færøvik tok turen fra Venezia til Xanadu.

Publisert 07.12.2001 14:41. Oppdatert 10.12.2001 10:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video

Ekte reisende

Man skal gi seg god tid på en reise.

-Ekte reisende tar seg god tid.Ekte revolusjonære har det travelt, sier Torbjørn Færøvik. Selv brukte han nesten fire måneder på reisen i Marco Polos fotspor. En reise som startet i Venezia, gikk gjennom Tyrkia, Iran og Pakistan til Kina.

Det handler om å få tid til å bli kjent med sosiale og kulturelle forhold i de land man besøker, ha tid til å stoppe opp og treffe mennesker underveis.


- Gi aldri slipp på nysjerrigheten! Torbjørn Færøvik blir rastløs og urolig når han har holdt seg lenge i ro hjemme. Han kaller det "Polo-feberen", en uimotståelig lengsel etter bevegelse, frisk luft og kunnskap.

Forberedelse

Veien til Xanadu er først og fremst en reise gjennom pur stillhet. En reise gjennom store ørkenområder, noen av de største og villeste ørknene i verden. Kontrasten finner man i det hektiske basarmiljøet i byene. En verden av skjeggete menn, lukt av lær, krydder og eksotiske grønnsaker. - Ofte kan man få en følelse av at man er tilbake på tolvhundretallet, i middelalderen, i Marco Polos århundre, sier Torbjørn Færøvik.

Han fant Xanadu, også kalt miraklenes by på Marco Polos tid. Å komme til Xanadu var et høydepunkt på denne eventyrlige reisen, så full av inntrykk og opplevelser. Boken om "Veien til Xanadu" er et overflødighetshorn av en reiseskildring.


Av Solveig Bøhle.
På livet løs, NRK P2.Søndag 9 des. 2001

LENKER
Les mer Torbjørn Færøviks hjemmesider

 
Søk i NRK Nettradio
Banner Redaksjonen
PÅ LIVET LAUS
Sendetider i P2:
Søndager kl. 8.30
Torsdager kl. 14.30 (R)
KOLOFON
Post: RC41, NRK, 0340 OSLO
På livet løs
Tlf: 23 04 88 64
Faks: 23 04 74 70
10 SISTE PÅ LIVET LAUS
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no