skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_livet3
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > På livet laus Sist oppdatert 15:52
 
Et liv på scenen -

Mona Hofland og Espen Skjønberg

Både Mona Hofland og Espen Skjønberg er i dag over 70 år. Fra femti-årene har de ofte gjestet også i NRK. De har spilt i drama og lystspill, deltatt i store studioshow og gitt oss glitrende opplesninger. Deres allsidighet er stor og stemmene kjente og kjære for radiolyttere fra flere generasjoner.

Publisert 01.06.2001 10:22. Oppdatert 30.11.2001 10:03.

Kjærlighet

Mona Hofland og Espen Skjønberg er i dag blant våre fremste skuespillere. De to har holdt sammen i over 40 år og er i dag et av våre eldste skuepiller- ektepar.

Begge har høstet stor oppmerksomhet, flotte kritikker og anerkjennelse for sin mange sterke og fine rolleprestasjoner. Espen Skjønberg har også vært en av våre mest brukte filmskuespillere. Men ingen av de to er opptatt av medaljer og berømmelse. Det er kjærligheten til teatret og skuespillerkunsten som i alle år har drevet dem, ikke kjendiseri og overfladisk oppmerksomhet

Veien til teatret

Mens Mona Hofland var den første i sin familie som gikk til scenen, kommer Espen Skjønberg fra en familie med sterke tradisjoner innen teatret. Fra han var liten gutt har han visst at det var skuespiller han ville bli.

I dag har Mona pensjonert seg fra scenen, men fremdeles kan du høre henne i NRK, både i nye innspillinger og repriser. Espen spiller fortsatt på scenen og til høsten gjester han i en populær farse.

De to var med på å starte Teatret på Torshov i 1977, der Espen spilte hovedrollen i åpningsforestillingen, Lever du'a Karlsen? En oppsøkende forestilling om det å bli gammel.

Mona Hofland var vår første Eliza i operetten My fair Lady,her i Norge. Folk gikk mann av huse for å høre og se vakre, begavete Mona på daværende Folketeatret. Bare 31 år var hun, men hadde allerede mange store rolleprestasjoner bak seg.


Av Solveig Bøhle.
På livet løs,NRK P2, søndag 3 juni og torsdag 7 juni 2001.


 
Søk i NRK Nettradio
Banner Redaksjonen
PÅ LIVET LAUS
Sendetider i P2:
Søndager kl. 8.30
Torsdager kl. 14.30 (R)
KOLOFON
Post: RC41, NRK, 0340 OSLO
På livet løs
Tlf: 23 04 88 64
Faks: 23 04 74 70
10 SISTE PÅ LIVET LAUS
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no