Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Musikkmisjonen
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Immortal ute med ny plate
Immortal er black metal bandet som for alvor ser ut til å fange et større publikum inn i sin favn med albumet ”Sons Of Northern Darkness”. En samlet metal-presse hyller platen, og til og med norske tabloider lar seg forføre. Totto Mjelde har møtt frontfigur Abbath fra Immortal.

Vi har blitt bedre musikere og mer proffe, men vi er fremdeles det samme bandet som jobber for samme sak. Jeg vil si at musikken nå er såpass vid at flere kan komme inn i det og skjønne hva vi driver med, sier Abbath.

Og flere ser ut til å skjønne poenget med Immortal. Hyllningskritikkene har haglet rundt ørene på bandet de siste ukene ettersom ”Sons Of Northern Darkness” går sin seiersgang i journalisters cd-spillere. En av de som har latt seg imponere er Frode Øien fra Scream Magazine.

- Immortal kjører full pinne, de har bra melodier med bra trøkk, og de har først og fremst et image som er rimelig merkbart.

Og imagen med liksminke og middelalder-våpen som de fleste black-metal band har kastet i sjøen er fremdeles viktig for Immortal og Abbath.

Sminke og smykke

-Det er utrolig viktig. Du ser ikke Immortal gå på scenen uten make-up. Konseptet er viktig, og vi har alltid gjort det på denne måten. Det å gå på scenen uten kosestunden med sminkingen er ikke aktuellt. Men det er av og til et helvete. I Aten spilte vi da det var 42 grader i skyggen. Vi så ut som om vi var smeltet da vi gikk av scenen…

-Immortal er helt klart et band som nå for alvor raser mot toppen av black metal sjangeren. De er nå signet på Nuclear Blast som er det største uavhengige metal selskapet som har masse ressurser, og i og med at selskapet tror på Immortal kommer de til å pushe bandet veldig langt, mener Øien.

Men selve oppmerksomheten i mainstream-media er ikke så viktig for bandet. Selv om salget mest sannsynlig blir enda større av det.

Immortal forever

-Hadde det handlet om fame & fortune hadde vi spilt en annen stil, men dette er lidenskapen vår. Immortal er ikke siste trend, men et helt liv. Men det er klart at det er en seier når vi klarer å selge så mye og spille for så mye folk uten at vi har forandret på noe. Det er vi stolte av.

Immortal har turnert i hele verden, og er viden kjent som et av de beste bandene innen sjangeren. Slikt blir det turnèhistorier av. Like greit å la Abbath slutte av med et par av de.

-Da vi var i Santiago i Chile med Destruction og The Haunted var det 100 fans utenfor hotellet vårt nesten 24 timer i døgnet. Vi var på signing-session i en platebutikk og det var over 1000 mennesker utenfor. Det ble nesten opptøyer og vi måtte ut bakveien med politieskorte på alle kanter mens folk sprang etter. Reneste Beatles-tilstandene…

-Og i Tyskland var det en gang en fyr som skar pulsen for å få oppmerksomhet fra oss. Det dumme var jo at han ikke fikk sett konserten fordi han måtte kjøres av gårde i sykebil…

Av Totto Mjelde, Musikkmisjonen@nrk.no
Tilrettelagt for nett av Morten Skogly.Publisert 06.02.2002 18:39 - Oppdatert 06.02.2002 18:53


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no