Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Musikkmisjonen
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Def Leppard går til filmen
Def Leppard! - enhver skuespillers drøm -
Def Leppard! - enhver skuespillers drøm -
Alle som likte rock på 80-tallet husker Def Leppard. Bandet med enarmet trommis og millionselgeren ”Hysteria”. Om ikke lenge kommer spillefilmen (ja, spillefilmen, med skuespillere og gode greier) om bandet i videobutikkene. Totto Mjelde, gammel fan og nostalgiker, vet ikke helt om det var nødvendig.

I 1987 var Def Leppard det store. Med sin gjennomproduserte puddelheavy på ”Hysteria” smeltet de mangt et ungt guttehjerte. Vi sang ”Animal” og veltet rundt i en gitar-rus som tilsa at alt som var heavy var bra.

Og nå, femten år og i mitt tilfelle femten kilo etter, presterer store Paramount Pictures å slippe ”spillefilmen” om Def Leppard. Bandet som plutselig satt igjen med en enarmet trommis. Og spørsmålet er hvorfor? Hvorfor rippe opp i dette for oss som lot oss lure av det store håret og de trange buksene? Og hvorfor presentere historien om bandet med de mange klisjeene med en film helt blottet for humor og ironisk distanse?

-Får jeg ikke Oscar for detta så begynner jeg å grine!
Historien går slik. Først litt om og men med at medlemmene finner hverandre i Sheffield. Dog ikke med Sheffield-dialekt på skuespillere. Så blir bandet plutselig populært. Og så blir det for mye drekking og masse krangling. Og nakne og dumme damer. Og selvsagt bilkrasjen med påfølgende arm-leting.

Blodløst

”Hysteria” er en treig og uengasjerende oppramsing av selvfølgeligheter som til og med en gammel fan finner flau. Det aller, aller beste er bilkrasjet der Rick Allen mistet armen. Et lite krater like under halsen beviser at armen er vekke. Men blodet mangler. Ikke et eneste blodpump. En skulle da tro at en avrevet arm ville skape en liten blodflodbølge når man venter på den hyggelige ambulansesjåføren. Men neida.

Def Leppard i dag - døve, spedalske eksrockere.


Den eneste så vidt kjente skuespilleren er et gufs fra 80-tallet i form av Anthony Michael Hall sist sett som nerd i Breakfast Club. Nå er han den supercoole produsenten Mutt Lange. Jeg må le….Hun eneste som orket å se filmen sammen med meg hadde bare en kommentar: Herregud… Denne filmen kan faktisk ikke være moro for noen. Det er en kalkun som ikke er morsom å se. Ikke engang om man er like full som bandmedlemmene hadde dette vært en fet film. Men jeg tar meg uansett i å synge med på ”Animal”. Men kun for gammelt vennskaps skyld….

Skrevet Totto Mjelde, Musikkmisjonen@nrk.no
Tilrettelagt for nett av Morten Skogly, NRK Upunkt


Publisert 19.02.2002 17:54 - Oppdatert 25.04.2002 15:21


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no