skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bilbombe drepte skolebarn

Bombeterroren fortsetter i Irak. Flere skolebarn ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor en politistasjon i byen Falluja.

Publisert 28.10.2003 12:20.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Minst fem mennesker ble drept da selvmordsaksjonisten sprengte seg selv og bilen han kjørte. Eksplosjonen skjedde like ved en politistasjon i byen Falluja, vest for Bagdad. Det opplyser irakisk politi til nyhetsbyrået Reuters.

Rett ved gutteskole

Politiet opplyste at en liten bil eksploderte 100 meter fra politistasjonen, like ved en gutteskole, i den uroherjede byen vest for Bagdad. Bilen, som ble kjørt av kun en person, eksploderte omtrent 100 meter fra hovedpolitistasjonen i byen.

Irakisks politifolk og sivile ser på det som er igjen av bilen som eksploderte (foto: Scanpix)
Fem sivile ble drept i tillegg til føreren av bilen, ifølge politiet. Det var flere barn blant de drepte.

TV-opptak fra nyhetsbyrået Reuters viste kroppsdeler som lå spredd ut over området ved siden av biler som ble ødelagt i eksplosjonen. En medarbeider fra nyhetsbyrået AFP så seks forkullede og ødelagte lik delvis dekket av tepper.

To menn sier de så den lille bilen stå parkert utenfor kontorene til et kraftselskap og at det ikke satt noen i førersetet. Deres observasjon antyder at bomben kan ha blitt utløst med fjernkontroll.

Attentatet skjedde dagen etter at fem selvmordsattentater rystet Bagdad og trolig krevde 42 menneskeliv, mens over 200 ble såret.

Falluja ligger i det såkalte sunni-triangelet der Saddam Hussein hadde sin sterkeste støtte.

Gir USA skylden

Et flertall av arabiske medier ga tirsdag USA skylden for manglende sikkerhet i forbindelse med attentatbølgen i Bagdad mandag. Mediene hevdet at USA bare hadde seg selv å takke og anklaget USA for ikke å gi irakerne den sikkerhet de hadde lovet dem.

- Okkupasjonsstyrken er direkte ansvarlig for dette på grunn av ustabiliteten de har skapt i Irak, skrev avisen al-Khaleej som utgis i De forente arabiske emirater.

Saudi-Arabias ledende avis al-Riyadh skrev at USA måtte gi opp drømmene om å kontrollere Irak og hele regionen eller bli konfrontert med flere angrep.

(NTB-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no