skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Måneder å finne våpen

- Det kan ta flere måneder å skaffe bevis for Iraks ulovlige våpenprogrammer, sier USAs viseutenriksminister Richard Armitage. Ifølge Armitage er årsaken at våpnene er så godt gjemt.

Publisert 01.05.2003 10:16.
- Vi ser nå at våpnene er enda mer spredd og enda bedre gjemt enn vi trodde, sa Armitage under en tale ved Det nasjonale forsvarsuniversitetet.

- Det kommer til å ta måneder å finne materialet, men vi kommer til å finne det, slo han fast.

Den offisielle årsaken til at de amerikansk-britiske styrkene invaderte Irak og styrtet regimet, var at landet ikke hadde kvittet seg med alle masseødeleggelsesvåpen. Irak har hevdet at de ikke lenger har kjemiske, biologiske, eller kjernefysiske våpen.

Storbritannias utenriksminister Jack Straw sa i går at det vil ta tid å finne sannheten om Iraks program for masseødeleggelsesvåpen.

- Vi vet at Saddam Hussein seks måneder før FNs våpeninspektører returnerte til Irak, satt i verk en systematisk operasjon for å skjule sine våpen. Så det er ikke veldig overraskende at vi ikke ennå har konkrete bevis for masseødeleggelsesvåpen, sa Straw.

Den amerikanske og britiske regjeringen har blitt satt under stadig sterkere press etter som ukene går uten funn av de påståtte masseødeleggelsesvåpnene.

USA har hittil ikke villet slippe FNs våpeninspektører tilbake inn i Irak, og har i stedet selv sendt 1000 eksperter for å finkjemme landet.

(NRK-NTB-AFP)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no