skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Enighet og uro i Athen

Storbritannia, Tyskland og Frankrike ble enige om en felles politikk om Irak under EU-toppmøte i Athen i dag. Møtet ble møtt med voldelige demonstrasjoner.

Publisert 16.04.2003 13:11. Oppdatert 16.04.2003 15:21.
Av Irene Elisabeth Rossland

FNs generalsekretær Kofi Annan og Storbritannias statsminister Tony Blair på en felles pressekonferanse etter EU-møtet i dag. (Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch)
EU forsøker å legge den interne striden om Irak-krigen bak seg, og har utformet en felles uttalelse som trolig blir vedtatt på toppmøtet i Aten.

Storbritannia og Spania støttet USA, mens Frankrike og Tyskland var imot. De fire landene skal nå ha blitt enige om at FN må ha en viktig rolle i gjenoppbyggingen av Irak, melder Reuters.

Uttalelsen kommer overraskende fordi dagens toppmøte i Aten er kalt sammen for at de ti nye medlemslandene skal underskrive sin inntreden i EU.


Rundt 100 demonstranter okkuperte et av British Airways kontorer i Athen.(Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis)

Tåregass

Gresk politi brukte tåregass mot flere tusen krigsmotstandere som kastet brannbomber bare noen hundre meter fra EU-toppmøte i sentrum av Athen i dag.

Rundt 7000 demonstranter var involvert, ifølge Reuters korrespondent.

Røyk fra ”Molotov coctails” og tåregass fyller luften her i Athen, rapporterer han.

Sammenstøtene brøt ut da demonstrantene prøvde bryte seg gjennom politisperringene for å komme nærmere stedet der EU-lederne var samlet.


Angrep på ambassadene

Steiner, malingsspann og brannbomber ble kastet på den italienske, franske og britiske ambassaden. Minst et dusin "Molotov cocktails" ble kastet mot den britiske ambassaden i protest mot Storbritannias rolle i krigen.

Gresk politiet har forberedte seg på sammenstøtene og ifølge Reuters fører de enorme sikkerhetstiltakene til at sentrum av Athen linker mer på et fort.

Skoler og offentlige kontorer holder stengt i løpet av de to dagene møtet varer og det er også innført parkeringsforbud i sentrum av hovedstaden.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no