skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Vurderer sanksjoner mot Syria

- USA vurderer å innføre diplomatiske og økonomiske sanksjoner mot Syria, sier den amerikanske utenriksministeren Colin Powell.

Publisert 14.04.2003 16:06. Oppdatert 14.04.2003 22:55.
Powell sier Syria kan bli straffet med sanksjoner for å ha støttet medlemmer av president Saddam Husseins tidligere regime.

- Vi er i kontakt med de syriske myndighetene, og vi vil gjøre dem oppmerksom på våre bekymringer, og så får vi se hvordan det utvikler seg, sa Powell på en pressekonferanse i Washington mandag.

Syria nekter

Syria benekter påstandene fra USA om at de har kjemiske våpen, og hevder at de aldri har samarbeidet med Saddam Hussein.

Syrere studerer aviser som gjengir USAs beskyldninger om at de samarbeider med Saddam Husseins regime (REUTERS/Khaled al-Hariri)
- Vi vil si til ham (president Bush) at Syria ikke har noen kjemiske våpen, og at de eneste kjemiske, biologiske og kjernefysiske våpnene i regionen er i Israel, som truer sine naboer og okkuperer deres land, sier en talskvinne for det syriske utenriksdepartementet Buthaina Shaaban.

Hun tilbakeviste også beskyldninger fra den britiske utenriksministeren som har antydet at Syria har samarbeidet med Saddam Husseins regime.

- Det har aldri eksistert noe slikt samarbeid mellom Bagdad og Damaskus. Vår støtte har vært til det irakiske folket, understreket hun.

Nye beskyldninger fra USA

Den amerikanske forsvarsministeren Donald Rumsfeld hevdet mandag at Syria har testet kjemiske våpen i løpet av de siste 15 månedene.

Han sier også at USA har etterretningsmateriale som viser at Syria lot syrere og andre reise inn i Irak med våpen og løpesedler som signaliserte at de ville få belønning for å drepe amerikanere.

-Vil ikke ta imot irakere

Den britiske statsministeren Tony Blair sier den syriske presidenten Bashar Al-Assad vil stanse alle irakere som forsøker å ta seg over grensen til Syria.

- Det tror jeg at de gjør, sa Blair og la til: -Vi har ingen planer om å invadere Syria.Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no