skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Plyndrerne tar hester og gardiner

Amerikanske og britiske styrker løfter knapt en finger for å stoppe plyndringen i irakiske byer. - Du kan ikke gjøre alt på en gang, sier generalmajor Stanley McChrystal i den amerikanske hæren.

Publisert 10.04.2003 21:28.
Av Kjetil Berg

Han innrømmer at plyndringen er et problem, men sier den ikke er noen stor trussel. - Problemet skal løses seinere, sier han.

En irakisk gutt med et lite bytte i Bagdad. (Foto: Reuters/Takahashi)
- Nå må vi fokusere på å ta dem som har vært med i dødsskvadronene og Republikanergarden. Disse utgjør den virkelige trusselen, sier McChrystal.

Bekymret

Både Bagdad og Basra har opplevd plyndring i stort omfang etter at Saddam Husseins regime kollapset. Både sivile irakere og internasjonale hjelpearbeiere har uttrykt bekymring for sikkerheten de siste dagene, melder nyhetsbyrået AFP.

I dag ble hjemmene til mange av Saddam Husseins nærmeste medarbeidere plyndret. Folk tok med seg alt fra lysestaker til elektriske ledninger.

En av boligene som ble endevendt tilhørte Ali Hassan al-Majid, bedre kjent som "Kjemiske Ali". Også huset til Saddams høyre hånd, Izzat Ibrahim, ble plyndret av sivile.

Halvnakne kvinner

Udday Saddam Hussein
I boligen til Saddams playboy-sønn Uday tok plyndrerne med seg whisky, revolvere og bilder av halvnakne kvinner. Også Udays yacht ble romstert, og flere av hans hvite arabiske hester ble ført bort fra boligen.

Tareq Aziz har også fått ubedte gjester. Blant annet har biblioteket blitt noen bøker færre. Bøker som ikke ble tatt med var blant annet Saddam Husseins komplette samling på arabisk og en bok av USAs tidligere president Richard Nixon, melder nyhetsbyrået Reuters. Derimot forsvant malerier og gardiner fra Aziz' bolig.

Også flere ambassader, deriblant den finske og tyske, er blitt plyndret.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no