skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

To drept i angrep på hotell

To journalister ble drept og fire såret da pressehotellet Palestine i Bagdad i formiddag ble truffet av skyts fra en amerikansk stridsvogn. Norske Åsne Seierstad ble ikke skadd i angrepet.

Publisert 08.04.2003 10:34. Oppdatert 08.04.2003 15:09.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Atle Moe

Hotel Palestine huser de fleste av de utenlandske journalistene som er i Bagdad. Hotellet er et høyhus, og ifølge meldingene skal 15. og 17. etasje, som huser henholdsvis nyhetsbyrået Reuters og tv-kanalen Al-Arabiya, være truffet. Det er store hull i veggen av hotellet.

Den 35 år gamle fotografen Taras Protsjuk fra Ukraina ble drept i angrepert på Hotell Palestine i formiddag. (Reuters-foto)
De drepte og de sårede - tre av dem er fjernysnsmedarbeidere i Reuters - ble brakt til sykehus. Her døde først Taras Protsjuk, en 35 år gammel fjernsynsfotograf fra Ukraina. I ettermiddag blir det meldt at også fotografen José Couso i det spanske fjernsynsselskapet Telecinco døde. Tidligere i formiddag ble en fotograf fra den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera drept i et annet angrep i Bagdad.

Seierstad uskadd

Også den eneste norske journalisten som fortsatt er i Bagdad, frilansjournalisten Åsne Seierstad, bor på hotellet, men hun var i en annen del av bygningen da den ble truffet, og er i god behold.

-Det ble helt sjokkstemning. Alle løp ut for å se på stedet der bygningen ble truffet. Selv var jeg i 7. etasje, helt på den andre siden. Jeg er uskadd, sier Seierstad.

Hotellet ligger ved bredden av Tigris i den østlige delen av Bagdad.

Amerikansk stridsvogn

En amerikansk offiser bekrefter at hotellet ble truffet av en granat fra en amerikansk stridsvogn. Stridsvognen skjøt ett skudd mot hotellet etter at en snikskytter hadde skutt fra hotellet, ifølge den amerikanske offiseren.


Ifølge den amerikanske forsvarsledelsen Pentagon i Washington har snikskyttere brukt hotellet til å skyte på angriperne.

Journalister på pressehotellet i Bagdad avviser at det ble skutt fra hotellet mot amerikanske soldater.

Pentagon-talsmannen sier at irakere som opererer fra sivile områder som for eksempel hoteller, blir betraktet som legitime, militære mål.

Angrep

Amerikanske stridsvogner, artilleri og fly har skutt mot irakiske styrker i hele morges og formiddag. Blant angripernes mål er en base for elitestyrken Republikanergarden sørøst i byen.

Ifølge Reuters har amerikanske stridsvogner tatt seg over elven til østdelen av byen, etter at amerikanerne i går nådde vestdelen av Bagdad.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no