skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Omringer hovedkvarter

- Vi kontrollerer nå mesteparten av Basra, uttalte britenes militære talsmann oberst Chris Vernon til journalister i kveld.

Publisert 06.04.2003 22:32.
Britene skal i kveld ha vært inne i den sørlige, sentrale og nordlige delen av havnebyen, men Vernon innrømmet at invasjonsstyrkene fortsatt ikke har kontroll over gamlebyen.

300 irakere, én brite

Minst 300 irakiske Fedayeen-soldater skal ifølge britiske, militære kilder ha blitt drept i løpet av de to dager lange kampene. Et par dusin menn skal ha blitt tatt til fange. Søndag ble det også meldt at en britisk soldat ble drept i kampene.

Tidligere på dagen meldte britene at de sto rett utenfor Basras gamleby.

- Vi er rett utenfor Basras gamleby. Vi har stridsvogner, og vi blir værende, sa Al Lockwood, som er talsmann for de britiske styrkene ved hovedkvarteret i Qatar.

Basra er Iraks viktigste by i sør og har vært beleiret i flere uker. De britiske styrkene har møtt hard motstand fra irakiske paramilitære styrker inne i byen. Etter hvert som stridsvognene rullet inn søndag skal imidlertid soldatene tilsynelatende ha forsvunnet.

Det skal være få irakere som har obvergitt seg, men enkelte av innbyggerne skal ha plassert hvite flagg på husene som et tegn på overgivelse. Andre skal ha ropt og vinket til de britiske styrkene, mens andre igjen forholdt seg tause.Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no