skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Drepte kvinner og barn

Sju kvinner og barn ble drept da amerikanske soldater i går skjøt mot en bil ved en veisperring i Irak, opplyser det amerikanske forsvaret. I alt var det 13 sivile i bilen, og alle skal ha vært kvinner og barn.

Publisert 01.04.2003 06:25. Oppdatert 01.04.2003 08:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
I tillegg til de drepte ble to skadd. De amerikanske soldatene skal først ha avfyrt varselskudd da et sivilt kjøretøy ikke etterkom ordre om å stoppe ved en veisperring i nærheten av Najaf i går ettermiddag.

-Kan ikke klandres

Da sjåføren fremdeles ikke etterkom ordren, skal soldatene ha skutt mot bilens motor, uten at det stanset bilens ferd mot veisperringen. Soldatene skal da ha begynt å skyte inn i bilens passasjerseter.

Sju kvinner og barn ble drept da de amerikanske soldatene skjøt mot bilen de satt i (foto: Reuters).
Det amerikanske forsvaret sier at alt så langt tyder på at soldatene ved veisperringen fulgte alle prosedyrer og derfor ikke kan klandres for det inntrufne. Forsvaret skal likevel ha satt i gang en granskning av hendelsen. Man ønsker blant annet å finne ut om noen i bilen var skadd før de amerikanske soldatene begynte å skyte. Det var heller ikke umiddelbart klart om det var våpen i bilen

Selvmordsaksjon

Soldatene har vært spesielt oppmerksomme og engstelige i området rundt Najaf etter at en selvmordsaksjonist detonerte en bilbombe i området lørdag. Fire amerikanske marinesoldater ble drept.

Sivil drept ved Nassiriya

Også ved en veisperring ved Shatra nær Nassiriya er en sivilperson skutt og drept av amerikanske soldater. Soldatene pepret mannens pickup med kuler da han i morges kom kjørende i full fart mot veisperringen på hovedveien ved Nassiriya trass i piggtrådsperringene på tvers av veien. En passasjer i bilen ble såret. Soldatene fant imidlertid ingen våpen eller eksplosiver i bilen, og de to som satt i den var ikke uniformert, ifølge en Reuters-korrespondent på stedet.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no