skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Tre kraftige bombeangrep

Tre kraftige bomber har i kveld truffet Iraks hovedstad Bagdad. I ettermiddag var det nye bombeangrep mot utkanten av Bagdad.

Publisert 26.03.2003 19:11. Oppdatert 26.03.2003 23:35.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Agnes Svalastog

Målet for bombeangrepene tidligere i kveld var republikanergarden, som har gravd seg ned for å forsvare den irakiske hovedstaden, melder Reuters korrespondent.

Det blir også meldt om harde kamper ved elva Eufrat. Amerikanske styrker forsøker å få kontroll over ei bru ved byen Najaf. Mange amerikanske stridsvogner er ødelagt og bakkestyrkene har bedt om støtte fra jagerfly.

Det er frykt for harde kamper mellom de USA-ledede styrkene og irakiske elitestyrker sør for Bagdad.

- Kan ha truffet sivile

Den amerikanske militærledelsen i Qatar innrømmer i kveld at en boligblokk kan ha blitt truffet, og at de kan ha drept sivile under bombingen av Bagdad i formiddag.

Politiet i Washington har arrestert 60 anti-krigsdemonstranter utenfor Det hvite hus i kveld. Blant dem er to tidligere fredsprisvinnere, Jody Williams og Mairead Corrigan Maguire . Foto: Jim Bourg, Reuters
En amerikansk talsmann sier at de ikke vet sikkert om markedsplassen kan ha blitt truffet. Han sier at kampfly angrep en irakisk rakettstilling i Bagdad, og at den var plassert inne i et boligområde. De fleste rakettene var plassert nærmere enn 90 meter fra boligene, sier talsmannen.

En talsmann for Pentagon sier at amerikanske fly ikke skjøt mot området ved markedsplassen, men han utelukker ikke at det han ka vært en feilbombing.

Pentagon antyder også at området kan ha blitt truffet av granater fra irakisk luftvernartilleri eller av irakiske raketter som traff feil.

Om lag 14 mennesker ble drept på markedsplassen, og de irakiske myndighetene sier det var amerikanske raketter som traff området.

Redselen øker i Bagdad

Dagens angrep øker redselen blant folk i den irakiske hovedstaden, sier frilansjournalist Åsne Seierstad fra Bagdad.

Hittil har det jo vært lite av bombenedslag i boligområder. Det har bare vært deler av raketter og antiluftskyts som har rammet.

- Dette får krigen inn i en helt annen fase når det gjelder folks redsel og kanskje deres aggresjon mot det amerikanske angrepet, sier Åsne Seierstad.
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no