skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: EINAR O. RISA

Casanova skrev sitt liv

Casanova forførte ikke bare damene i sin samtid. Han maktet også å forføre fremtiden, ved å skape sitt eget ettermæle, sier forfatteren Einar O. Risa.

Casanovas siste erobring

Einar O. Risas "Casanovas siste erobring" er betydelig roman som sier mye også om vår tid. Men den er ikke helt vellykket, mener Tom Egil Hverven.

Boktilsynet henter frem øks og sabel...

Kritiker Siss Vik skjønner ingenting av Samlagets utgivelse "Havet Syng". Hvorfor fronter forlaget så voldsomt at den er skrevet av en TV2-journalist, og er det ikke en kjent sak at damebladskrøner er mest sjarmerende i andre formater enn mellom stive permer?

Risa, Einar O.

Født i 1954 i Stavanger. Journalist og forfatter. Debuterte skjønnlitterært i 1995 med romanen "Skygger". Har høstet meget gode kritikker for bøkene sine.

Nominasjonene er klare

De nominerte bøkene til P2-lytternes romanpris 2000 er nå klare.
MER  [Kultur]

Intens, politisk grøsser

Den femte romanen til Einar O. Risa er, som dei føregåande, tett, ekspressiv og fylt av eit intenst ubehag, skriv Marta Norheim i sin kritikk av boka "Helvete". Norheim meiner "Helvete" er ein politisk og eksistensiell grøssar som set seg fast i nervesystemet. Boka kling med når ein les avisoppslag om såvel asylsøkarar som familietragedier.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no