skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KJELL OLA DAHL

Lindeman & Sachs

Kjell Ola Dahls nye bok skjemmes av overfladiske menneskeskildringer, men er likefullt en imponerende samtidsskildring, mener NRKs anmelder Leif Ekle.
Forfatterside: Kjell Ola Dahl
Flere bokanmeldelser fra NRK

Den fjerde raneren

Velformulert som alltid, men Kjell Ola Dahl er ikke helt på topp med sine litterære begrunnelser i romanen "Den fjerde raneren".

Kriminelt

Ser kritikerne gjennom fingrene med dårlig språk i krimbøker om bare spenning og plot holder mål? Boktilsynet hisser til debatt - og tar utgangspunkt i de nye romanene til Kjell Ola Dahl og Tom Kristensen.

Romantiske reisemål

- Vigdis Hjorth har skrevet en klart bedre bok enn Kjell Ola Dahl, sier Tom Egil Hverven, som har lest forfatternes bøker om de romantiske byene Dubrovnik og Venezia.

"Venezia" og "Dubrovnik"

To nye reisebøker er klare i Spartacus-serien "Forfatterens guide". Er Kjell Ola Dahls "Venezia" eller Vigdis Hjorths "Dubrovnik" best?

Boktilsynet

Kriminelt godt

Hvilke krimbøker blir stående etter årets bokhøst? Vår krimelsker og ditto ekspert Leif Ekle blar gjennom bunken for deg.

Hvass krim og djerv debut

En dreven krimforfatter og en ung debutant leverer råmateriale til ukas utgave av Boktilsynet. Både Kjell Ola Dahl og Jon Øystein Flink får skryt av P2s anmeldere.

Gjensynsgleder

Kjell Ola Dahl har hatt stor suksess som krim-forfatter. Nå har han skrevet en novellesamling, som også er verdt å lese, sier Kulturnytts anmelder Leif Ekle:

Fra krim til noveller

Krimforfatteren Kjell Ola Dahl har gitt seg novellene i vold. Hør ham her, i samtale med Kulturbeitets Agnes Moxnes.

Kjell Ola Dahl – 11. oktober

Kjell Ola Dahls siste kriminalroman "Mannen i vinduet" har fått god kritikk, og forfatteren er godt plassert i det gode kriminalforfatterselskap.

FLERE SAKER
Mannen i vinduet (03.10.2001)
En liten gyllen ring (29.03.2001)
Dahl, Kjell Ola  (29.03.2001)

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no