skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: GAO XINGJIAN

Åndefjellet

Nobelprisvinneren Gao Xingjians roman "Åndefjellet" er et mektig verk, skrevet av en durkdreven forteller, sier Anne Cathrine Straume

Gaos roman slaktes i Kina

Fjorårets kinesiske nobelprisvinner i litteratur, Gao Xingjian som lever i eksil, har fått anmeldt pris-romanen i den statskontrollerte kinesiske pressen. Boka er slaktet.
MER  [Kultur]

Xingjian, Gao

f. 1940 i Ganzhou, Kina. Bosatt i Frankrike. Forfatter og dramatiker. Gao Xingjian fikk Nobelprisen i litteratur 2000.Kina raser mot Gao

Myndighetene i Kina gikk i dag til et kraftig angrep mot litteraturprisvinneren Gao Xingjian som i går hevdet at kommunistregjeringen nesten har utslettet litteraturen i landet.
MER  [Kultur]

Gao på norsk

Årets nobelprisvinner i litteratur, Gao Xingjan skal utgis på norsk. Forlaget Aschehoug har sikret seg rettighetene til to av hans romaner og en novellesamling.
MER  [Kultur]

Hvem er Gao?

Flott med en kineser, men hvem er Gao? Det spør den vanlige kineser seg etter at det ble kjent i Kina at forfatteren Gao fikk Nobelprisen i litteratur.
MER  [Kultur]

Nobelprisen i litteratur 2000

Kinas første Nobelpris i litteratur

Forfatteren Gao Xingjian er den første kineser som får Nobels litteraturpris, til tross for at skriftene hans er forbudt i Kina.
MER  [Kultur]

Nobelvinner i eksil

Den kinesisk romanforfatter og dramatiker, Gao Xingjian, fikk Nobels litteraturpris. Han lever i dag i eksil i Frankrike.
MER  [Kultur]

Nobel slåsskamp

Årets nobelprisvinner i litteratur er ennå ikke klar. Svenska Akademien, som peker ut prisvinneren, tilbakeviser at uenigheten kan føre til at årets litteraturpris blir utsatt.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no