skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: HARALD ROSENLØW EEG

- En uslepen diamant

Harald Rosenløw Eeg er nominert til Brageprisen i klassen for barne- og ungdomslitteratur for romanen «Yatzy».

Yatzy

Harald Rosenløw Eeg er en uslepen diamant blant norske ungdomsbokforfattere, mener NRKs anmelder.

Nominert til gjev pris

4. mars deles kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok ut. De nominerte er Oskar Stein Bjørlykke: "Kom til dammen", Gro Dahle og Svein Nyhus: "Sinna mann", og Harald Rosenløw Eeg: "Alle duene".

Kritikernes nominerte

Gro Dahles og Svein Nyhus', "Sinna mann", er en av tre nominerte barnebøker. "Elvestengfolket", "Frost", "Trask", og "Ut å stjæle hester" er nominert til kritikerprisen for voksenbøker.

Alle duene

- En viktig og suggererende ungdomsroman, skrevet av en formidabel forteller, sier Anne Cathrine Straume om Harald Rosenløw Eegs nye ungdomsroman.

Jubel for "Glasskår"

Det var jubel og entusiasme i salen da den norske filmen "Glasskår" hadde verdenspremiere på Berlins Kinderfilmfestival mandag.
MER  [Kultur]

Forfatter med rockefot

Det var faren som ba han om slutte å skrive tullehistorier om små grønne gnomer. Nå kommer snart filmen basert på hans første bok "Glasskår". Vi har møtt Harald Rosenløw Eeg.

Når bok blir film

Siden 1995 har denne mannen gitt ut fem bøker, og nå er debutboken "Glasskår" blitt film. Den vises på filmfestivalen i Berlin neste uke. Se video fra Stereo!
MER  [Kultur]

Dagens lunsjgjest:

Harald Rosenløv Eeg – 30. januar

Om et par ukers tid har den norske ungdomsfilmen "Glasskår" premiere. Filmen er bygget på boka til Rosenløv Eeg, og han har selv skrevet manuset. I dag er han gjest hos lunsjvert Kalle Turkerud.

Eeg, Harald Rosenløw

f. i 1970 i Tønsberg. Bor i Oslo. Forfatter og musiker med teknoduoen SubGud. Debuterte med ungdomsromanen "Glasskår" i 1995. Den fikk han Tarjei Vesaas' debutantpris for.

FLERE SAKER
Karmakongen (22.11.2000)

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no