skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: OTTO HAGEBERG

Var Ragnvald Skrede uskyldig ?

I den første av høstens to biografier om lyrikeren Ragnvald Skrede drøfter Otto Hageberg om Skrede var utsatt for et justismord. Lærer og klokker Skrede kom fra en belastet familie i Vågå i Gudbrandsdalen.

Hageberg, Otto

Otto Hageberg er født i 1936. Han er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo. Han har blant annet skrevet om Tor Jonson, Camilla Collett, Olav Duun og Ragnvald Skrede. Av samtidsforfattere har han bl.andre vært opptatt av Dag Solstad og Jon Fosse.

Svidd sjel

Biografien om dikteren og kritikeren Ragnvald Skrede har allerede fått mye oppmerksomhet. To av Norgeshistoriens mest spesielle rettsaker spiller store roller i boka, som er skrevet av litteraturprofessor Otto Hageberg. Han har arbeidet i mange år med en historie som er både spennende og unik, ifølge vår anmelder Tom Egil Hverven.

Skrede kan ha vore uskuldig

Den kjente diktaren Ragnvald Skrede frå Vågå kan ha blitt uskuldig dømt i ei av dei største utuktssakene i norsk rettshistorie.

Skrede-biografi på trappene

Poeten, journalisten og kritikeren Ragnvald Skrede får sin biografi. Den blir skrevet av litteraturprofessor Otto Hageberg, melder Dag og Tid.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no