skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: BEATE GRIMSRUD
Ny serie starter 17. august:

Å smyge forbi en øks

Romanen "Å smyge forbi en øks" var så god at den ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris fra svenskenes side. Nå kan du høre boka som opplesning i NRK P2.

Beate Grimsrud fikk pris

Forfatter Beate Grimsrud er tildelt den svenske avisen Aftonbladets litteraturpris 2002. Hun får prisen for sin siste roman "Hva er det som fins i skogen barn?".

Boktilsynet:

Kjærlighetseventyr og søskenkjærlighet

2000 år gamle Ovid er frisk i sine kjærlighetsskildringer. Nå kan du lese ham på norsk.

Hva er det som fins i skogen barn?

Beate Grimsruds nye roman er spenstig, frisk og filosoferende, sier Anne Cathrine Straume.

Barndommens minnekilde

- Da jeg først åpnet for minnene fra barndommen, rant de ut i en stri strøm. Og kilden virker utømmelig, sier Beate Grimsrud, som understreker at det slett ikke er selvbiografisk, alt hun skriver...

Grimsrud, Beate

Født 1963. Oppvokst i Bærum, bosatt i Stockholm. Beate Grimsrud er forfatter og regissør. Hun har skrevet romaner, noveller, film-manus og hørespill. Nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen "Å smyge forbi en øks".

Bokhøst i kjærlighetens tegn

Jan Kjærstad skriver om kjærlighet, det samme gjør Thorvald Steen, Bror Hagemann og Einar O. Risa. Kjærlighetsromaner preger årets bokhøst.

Tidligere vinnere og nominerte til P2-prisen

P2-lytternes romanpris ble arrangert for første gang i 1998. Året som skulle vurderes var 1997 - og Jan Jacob Tønseth stakk av med seieren med romanen "Et vennskap". Fullstendig oversikt over vinnere og nominerte finner du her:
MER  [Kultur]

Ballen i Øyet

En ball i øyet under en fotballkamp får Denise til å se verden rundt seg med et nytt blikk. Hun innser at hun må bli voksen og gjøre seg uavhengig av dem rundt seg, men hun vet ikke helt hvordan.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no