skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KERSTIN EKMAN

Skrapelodd

Klokt og vakkert fra Kerstin Ekman, sier NRKs anmelder om det siste bindet i trilogien "Vargskinnet". Ekman ble belønnet for boken med den svenske Augustprisen ifjor.

Ekman tok prisen for andre gang

Den svenske Augustprisen gikk i år til Kerstin Ekman og romanen "Skraplotter." Ekman er den første som har fått den prestisjefylte prisen to ganger.

Morgen kommer

Andre bind i Kerstin Ekmans dramatiske trilogi "Vargskinnet" er storslått og poetisk. Nok en gang viser Ekman en sterk sosial bevissthet.

Boktilsynet 15. januar 2003:

Kvinnelige motsetninger

Rita og Myrten er nærmest diamtreale motsetninger. De to kvinnelige hovedpersonene dukker opp i Boktilsynet denne uken, i romanene til Kristine Næss og Kerstin Ekman.

Greit at Lindgren ikke fikk Nobelprisen

De gamle gubbene i Svenska Akademien leser ikke barnelitteratur. Derfor er det forståelig at Astrid Lindgren aldri har fått prisen, sier den svenske forfatteren Kerstin Ekman.

Minnenes fortelling

- Denne trilogien blir et minne om det 20. århundret. Historiene er løgnaktige, men inneholder også en dyp sannhet, sier Kerstin Ekman, som er på besøk i P2s Kulturbeitet:

Ekman, Kerstin

Født 1933. Svensk forfatter. Kerstin Ekman debuterte som forfatter i 1959. Romanen "Hendelser ved vann" ble kåret til beste svenske kriminalroman i 1993, den ble tildelt August-prisen og Nordisk Råds litteraturpris i 1994. Kerstin Ekman ble valgt inn i Svenska Akademien i 1978, men trakk seg ut i 1989 på grunn av Akademiens manglende engasjement overfor mordtrusselen mot Salman Rushdie.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no