skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: TORGEIR SCHJERVEN
Poesi-tid 2.desember

Torgeir Schjerven - i anledning dagen

Årets Vesaasprisvinner, Torgeir Schjerven, er gjest i mandagens Poesitid. Tittelen på hans nye diktsamling, "I anledning dagen" kan minne om et klipp fra konfirmantens festtelegram som var en vanlig skikk på 1950-tallet.

Pris til Schjerven

Forfatteren Torgeir Schjerven er tildelt Halldis Moren Vesaas-prisen på 25 000 kroner for høstens diktsamling "I anledning dagen".


I anledning dagen

Torgeir Schjervens nye diktsamling er av en kvalitet som man kan lese med stor fryd og forundring og som kommer til å bli lest sønder og sammen også lenge etter 11. september.

Schjerven, Torgeir

Født 1954. Torgeir Schjerven debuterte i 1981 med diktsamlingen "Vekk". Han har skrevet både lyrikk og romaner, og mottatt flere priser for bøkene sine.

Rustne gamle herrer rir igjen!

Det kan duge som tittel på en kabaret, revy eller et show med Sterri, Numme og/eller Gunstrøm i bærende roller. Men det er ikke en utvidet Dizzie Tunes som skjuler seg bak Boktilsynets overskrift denne uka. Det er herretruppen Mehren, Dalby, Schjerven og Falbakken.

Tidligere vinnere av Kritikerprisen

Kritikerprisen har vært utdelt siden 1950, og det er medlemmene i Norsk kritikerlags seksjon for litteratur som stemmer på tre forhåndsnominerte kandidater. Disse har mottatt kritikerprisen i litteratur for beste skjønnlitterære verk for voksne:
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no