skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: JAN ERIK VOLD

Drømmemakeren sa

Jan Erik Volds nye diktsamling er nok et høydepunkt i et forfatterskap som hører til det ypperste som er skrevet i Norge de siste 50 årene, mener Tom Egil Hverven.

Jazz + lyrikk = sant

Jan Erik Vold har vært ganske alene om å kombinere jazz og lyrikk her i Norge. Nå kommer han og Egil Kapstads 17 år gamle plate med dikt av Frank O'Hara ut på CD.

Tolv meditasjoner

Jan Erik Vold vil være et ubehagelig minne om det eller de som faller utenfor. Derfor er han en uvurderlig viktig stemme i norsk litteratur, mener Tom Egil Hverven.


Festaften med Profil

De satte sitt preg på 60-tallet, og de har preget litteraturen i Norge siden: Jan Erik Vold, Dag Solstad, Espen Haavardsholm. Møt Profil-kretsen på gjenforening i Bergen.

Vold, Jan Erik

Født 1939. Bosatt i Stockholm. Lyriker, essayist, plate-artist, oversetter, kulturformidler. Jan Erik Vold er et navn ingen litteraturinteresserte i dette landet har kunnet unngå. Debuterte i 1965, æresdoktor ved Universitetet i Oslo i 2000.

A trip to Troldhaugen

Årets Festspilldikter Jan Erik Vold slår seg sammen med en av sine nære medspillere gjennom lang tid, Egil Kapstad.

Bergensjazz i lufta

Festspillene og Natttjazzen i Bergen svinger igjen – for henholdsvis 50. og 30. gang. Gratis adgang til begivenhetene formidles daglig av et solid NRK-team.

Farvel til Skolefjernsynet

Litteraturprogram for barn og unge

Litteraturprogram dukket tidlig opp på Skolefjernsynets sendeplaner. Allerede andre sendeåret presenterte Per Aabel tekster av H.C.Andersen og Johan Herman Wessel, men det var først helt på begynnelsen av 70-tallet at det kom virkelig fart i dette programområdet med en serie om norske forfatterprofiler og like etter en serie om barnelitteratur i Norden.

Jan Erik Vold blir festspilldikter

Lyrikeren Jan Erik Vold blir festspilldikter i Bergen neste år. Han er allerede i gang med å skrive nye tekster til en spesiell jazzkveld.
MER  [Kultur]

Oppdrag: å være der man er

Tomas Tranströmer: Samlede dikt

Tomas Tranströmer er en av de svenske forfatterne som oftest blir nevnt som kandidat til Nobelprisen i litteratur. Ikke uten grunn. Diktene hans virker sakte, men godt.
MER  [Kultur]

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no