skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: ARE KALVØ

Syden

Are Kalvø skriver ironisk om nordmenns eskapader i sydligere strøk.

Kalvø, Are

Cand.mag. med mellomfag i sosiologi og grunnfag i statsvitskap og kunsthistorie. Har arbeidd fulltid med humor og satire sidan 1994, hovudsakleg som kåsør, tekstforfattar og programleiar i NRK, men og som avisspaltist, stå-opp-komikar og forfattar av satiriske bøker. Har mellom anna vore programleiar for NRK P2s satiriske vekemagasin Hallo i uken sidan 1994, kåsør i Nitimen og Reiseradioen i den same perioden, tekstforfattar i NRK1s Egentlig sidan 1993 og fast spaltist i Arbeiderbladet/Dagsavisen sidan 1992.

Vil lage film med Jesus

Hans Petter Moland vil lage film av Are Kalvø og Steffen Kvernelands bok "Bibelen 2". Det foreløpige tittelforslaget er "Jesus fra Lørenskog".

Dagen i dag:

Verdens bokdag

Tirsdag 23. april feirer nærmere 50 land Verdens bokdag. Norge er i år med for sjette gang - vi gir deg en pekepinn om noen av arrangementene:

Are Kalvø, Steffen Kverneland

Bibelen 2

Selv om "Bibelen 2" kanskje ikke blir en like stor lesersuksess som forgjengeren, ligger den an til å bli en meget god nummer to, mener vår anmelder Leif Ekle.
MER  [Kultur]

Bibelens oppfølger

Are Kalvø lurte på hva som ville skjedd hvis Jesus kom tilbake i 2002. Derfor skrev han en bok om Jesu tilbakekomst; "Bibelen 2".
MER  [Kultur]

Gaute Drevdal:

80-tallet - historien om et misforstått tiår.

"80-tallet – historien om et misforstått tiår" er kjedelig og uinspirert bok om det rosa tiåret, mener anmelder Guttorm Andreasen.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no