skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KOLBEIN FALKEID

Vamp viktig for Falkeid

Kolbein Falkeid fyller fredag 70 år. Han mener samarbeidet med viserockgruppen Vamp har vært viktig for at han skal nå ut med tekstene sine.

Falkeid i fullformat

Lyrikeren Kolbein Falkeid fyller 70 år den 19. desember. Boktilsynet tar for seg forfatterskapet hans, nå tilgjengelig gjennom praktverket "Samlede dikt".

27. september

Eit rom står avlåst. Portrett av diktaren Kolbein Falkeid

(Foto: Morten Krogvold)
Etter diktsamlinga "En annen sol" (1989), som han skreiv for dottera som tok sitt eige liv, var han sikker på at han aldri kom til å skriva igjen. Samlinga fekk strålande kritikkar, og vert sett på som det verkelege gjennombrotet for Falkeid. Dette programmet vann fyrstepris i den internasjonale dokumentarkonkurransen Prix Italia 2003.

Falkeid, Kolbein

Dikteren Kolbein Falkeid snakker om tro og depresjon.

Poesi-tid mandag 24.juni

Jeg trer livet gjennom et nåløye

I kanalen noen få meter fra stuevinduet til Kolbein Falkeid "dypper måkene nebbet i dypt sjømørke og skriver ark fulle av nattfioler".

Falkeid, Kolbein

Født i 1933. Bosatt i Haugesund. Debuterte som lyriker i 1962, og har siden gitt ut en rekke diktsamlinger. Plasseres innenfor en sentrallyrisk tradisjon. Har også skrevet skuespill og gjendiktninger, og tekster for visegruppa Vamp.

Kolbein Falkeid:

Utestengt

Diktsamlingen "Utestengt" plasserer Kolbein Falkeid litt for trygt i den sentrallyriske tradisjonen, mener vår anmelder.
MER  [Kultur]

Byste av Falkeid i Festiviteten

Eit av mange høgdepunkt under kulturnettene i Haugesund i helga, var då byen sette sin fremste diktar, Kolbein Falkeid, på sokkel.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no