skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: ATLE NÆSS

Roten av minus en

En fiffig kobling av kunnskap og lidenskap som både belærer og besnærer, sier Anne Cathrine Straume om Atle Næss' roman "roten av minus én".

Munch. En biografi

Munch-biografien til Atle Næss setter en standard for hvordan kunstnerbiografier kan skrives, mener Tom Egil Hverven.

Innersvinger

Atle Næss skriver helt greit og kulturhistorisk om Norge i sin siste bok "Innersvinger". Men dette har lite med diktning å gjøre, mener vår anmelder.

Bønder, arkitekt og vitenskapsmann

I de Bragenominerte fagbøkene kan man lese om hva som ville skjedd hvis verden var flat, Grosch ikke hadde tegnet hus og hvorfor det bor en bonde i oss alle.
MER  [Kultur]

Næss, Atle

Født i Mysen i 1949. Bosatt på Kråkerøy. Cand.philol. med fagene engelsk, språkvitenskap og norsk. Debuterte i 1975 med romanen "Gun", og har siden skrevet romaner for voksne, ungdomsromaner, kriminalromaner og fag- og dokumentarbøker. Har også hatt flere oversetteroppdrag.

Juryens begrunnelse

Her kan du lese Brage-juryens begrunnelse for nominasjonene til de fire kategoriene i år: Skjønnlitteratur for voksne, Bøker for barn og ungdom, Dokumentarlitteratur og Lyrikk.
MER  [Kultur]

Brage-nominasjonene

Lars Saabye Christensen, Inghill Johansen og Carl Frode Tiller konkurrerer om Brageprisen, som deles ut 6. desember på NRK1.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no