skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: THORBJØRN EGNER

- Tante Sofie er en sexbombe

Torbjørn Egner er en av de mest misforståtte barnebokforfatterne, mener Øystein Sjaastad, universitetslektor ved Universitetet i Oslo.

Hurra for Egner!

På denne dag ville forfatteren og tegneren Thorbjørn Egner fylt 90 år. Få forfattere har preget norske barns oppvekst i like stor grad.

Egner, Thorbjørn

f. 1912. Egner bodde på Kampen i Oslo og ble en svært populær barnebokforfatter. Mest kjent er han for bøkene "Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Folk og røvere i Kardemomme by". Egner illustrerte sine egne bøker, og barnesangene hans blir fremdeles mye brukt. Død i 1990.

Dyreparken kan få Egnermuseum

Etterkommerne etter forfatteren og tegneren Thorbjørn Egner har bedt tidligere dyreparkdirektør Edvard Moseid om hjelp til å finne ut hvordan kulturarven etter Egner bør forvaltes.

Kardemomme by feirer 10 år

Fredag 8. juni dag er det 10 år siden Kardemomme by ble åpnet i Kristiansand Dyrepark. Kardemomme by har betydd mye for besøkstallet i parken.

Bærum barneteater spiller Egner

Denne helgen og resten av våren kan du møte både Den uheldige mann, Amandus Dokkemann og Doktor Dyregod i Sandvika Teater. I morgen har Bærum Barneteater premiere på en forestilling med viser og historier av Thorbjørn Egner.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no