skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Nyheter/Innenriks/valg/valg 2003 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2003 Sist oppdatert 14:48
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
 
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nettmøte med valgekspertene

Hvorfor er det forbudt å stryke kandidater på valglistene? Bernt Aardal og Bente Engesland svarte på dette og mange andre valgspørsmål i nettmøtet mandag kveld.

Se spørsmål og svar


Publisert 15.09.2003 07:27. Oppdatert 16.09.2003 00:49.
Politisk redaktør Bente Engesland
Engesland og Aardal fikk spørsmål om alt fra valgdeltakelse til politisk ideologi da NRK.no åpnet for nettmøte under valgsendingen på NRK 1 mandag kveld. Mange lurte dessuten på hvorfor det nå er blitt forbudt å stryke kandidater på valglistene.

- Før det første var dette en ordning som er svært uvanlig også internasjonalt. For det andre var det ønske om å fokusere på de positive sidene ved personvalget heller enn de negative, svarte Aardal én av nettmøtedeltakerne.

Valgdagsmålingen

Aardal fikk også henvendelser fra en del mennesker som lurte hvor presis valgdagsmålingen er i forhold til det reelle valgresultatet.

- Tidligere har de stemt veldig bra. Det er likevel et spenningsmoment i år, fordi det for NRKs vedkommende er et nytt institutt som gjennomfører målingene. TV2s og NRKs målinger stemmer for øvrig ganske godt overens i kveld, påpekte Aardal.

Bernt Aardal
Engesland, på sin side, fikk spørsmål om hvorfor journalister generelt ikke er mer åpne i forhold til hva de selv stemmer.

- Jeg tror ikke det er så viktig for seere/lyttere/lesere å vite hva jeg eller andre journalister, tvert imot. Jeg tror det er viktig at vi utviser vår profesjonelle nøkternhet og slik sett ikke "tilhører" noen. Det foretrekker jeg iallfall selv - litt distanse til alle partier med andre ord, svarte Engesland.

Imponert

Både Aardal og Engesland var svært imponert over spørsmålene de fikk fra NRK.nos lesere. Selv om begge i utgangspunktet hadde nok å gjøre i forbindelse med valgsendingen i NRK 1, gjorde de derfor alt de kunne for å svare på flest mulig spørsmål.

- Dette var gøy! Jeg har veldig lyst til å gjøre dette igjen ved en senere anledning, sa Engesland da hun til slutt måtte konstatere at hun ikke hadde tid til å svare på flere spørsmål.

LENKER
Få med deg valg-underholdningen her. Få med deg valg-underholdningen her.

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
10 SISTE NYHETER
Følg debattane i
Stortinget på
direkten.
Video Video  Lyd Lyd
30 SISTE VALGNYHETER FRA HELE LANDET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no