skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Kronprinsen vil ha medieavtale

Kronprins Haakon møter Norsk Presseforbund i dag for å diskutere grensene for de kongeliges privatliv. Tidligere har Kronprinsen sagt at han ønsker en avtale med mediene.

Publisert 02.04.2004 12:19. Oppdatert 02.04.2004 12:31.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jan-Anders Dam-NielsenI et intervju med fagbladet Journalisten i forrige måned kom det frem at kronprins Haakon ønsker en avtale med norske medier om hvordan de skal håndtere barna i kongefamilien.

- Barn har et særskilt krav på beskyttelse. Vi er veldig glad for at norske journalister har en etisk innfallsvinkel til arbeidet sitt, og at barn er tatt med i Vær Varsom-plakaten som et eget punkt, sa kronprins Haakon til Journalisten.

MØTER PRESSEFORBUNDET: Kronprins Haakon møter
Presseforbundet i dag for å diskutere en eventuell avtale om hvordan pressen skal trekke grenser i forhold til barna i kongefamilien.(Foto: Scanpix)

Deltar på møte

For å få en debatt rundt kongehusets forhold til mediene har generalsekretær Per Edgar Kokkvold invitert Kronprinsen til å delta på dagens styremøte i Norsk Presseforbund.


Kokkvold mener dette er et naturlig sted å disutere hvor man skal sette grensen ved pressedekningen av de kongeliges privatliv.

Han bekrefter at noe av formålet med møtet er å diskutere en eventuell avtale om mediedekningen av kongehuset, særlig med tanke på kongebarna.

Skeptiske redaktører

Flere redaktører i norske medier er imidlertid skeptise til en slik avtale. Nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth i VG mener det er positivt at kongefamilien ønsker en dialog med pressen, men mener en avtale kan være problematisk.

- Jeg er skeptisk dersom resultatet blir en avtale som regulerer pressedekningen, sier nyhetsredaktør Vadseth til sin egen avis, VG.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no