skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Dronningen tok føringen

For å løse opp den litt høytidelige stemningen tok dronning Sonja, med stokk og gipset fot, føringen under familiefotograferingen på Slottet i kveld.

Publisert 13.12.2001 20:48. Oppdatert 13.12.2001 21:24.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn stilte i kveld til offisiell fotografering sammen med sine respektive familier. Til venstre kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, dronning Sonja, kong Harald, de nyforlovede, Marianne Solberg Behn, Olav Bjørshol, Anja Bjørshol (søster), hennes mann Christian Udnæs og helt til høyre lillebror Espen Bjørshol. (Foto: Scanpix)


Smilte forelsket fra øre til øre

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på Slottet i kveld. (Foto: Scanpix/Lise Åserud)
For å løse opp den litt høytidelige stemningen tok dronning Sonja, med stokk og gipset fot, føringen under familiefotograferingen på Slottet torsdag kveld.

Det nyforlovede paret prinsesse Martha Louise og Ari Behn tok oppfordringen på strak arm og smilte forelsket fra øre til øre da mor/svigermor bad om at noen måtte gå bak fotografene for å få paret til å smile.

For selv om man er kjendis i kraft av seg selv, er det tydeligvis ikke bare lett å skulle vende seg til fotografenes blitslys og smile på kommando, i hvert fall ikke for et nytt medlem av kongefamilien.

Ari Behn så en stund ut som han ikke var helt komfortabel med situasjonen. Kronprinsparet sto på sidelinjen og lo, tydelig minnet om sin egen forlovelsesfotografering for nøyaktig ett år og to uker siden.

Nærmeste familie

Foruten kongefamilien, var Ari Behns foreldre, Marianne Solberg Behn og Olav Bjørshol, søsteren Anja Bjørshol og hennes mann Christian Udnæs og lillebroren Espen Bjørshol til stede ved fotograferingen i Slottets Hvite salong mellom Statsrådsalen og Bernadottesalongen.

Med unntak av moren, var fotograferingen og den etterfølgende middagen for resten av Ari Behns familie det første møtet med kongefamilien.

Moren var sammen med Ari invitert til prinsessens 30-årsdag i Bergen i september. Det var ingen andre gjester til stede ved den private middagen i kongeparets nye leilighet.

Hva som sto på menyen er en godt bevart hemmelighet, men etter det NTB erfarer, ble det servert hjort som hovedrett. Maten var tilberedt av Slottets eget kjøkken.

Ny kjole

Prinsesse Martha Louise hadde valgt en glinsende bronsefarget, utringet designerkjole kjole til forlovelsesmiddagen. Kjolen er trolig ny til forlovelsen, som jo er en svært spesiell anledning for en ung, kongelig kvinne.

Dronningen var i lang, sort kjole med blondetopp og en stor, rød rose på magen. Marianne Behn var iført lang kjole i dyprødt, mens kronprinsesse Mette-Marit hadde valgt en enkel sort kjole med lyseblått sjal for anledningen.

For herrene, kongelige eller ikke, var antrekket mørk dress.

(NTB)

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no