skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Behn på egne ben

Turbulensen rundt Ari Behn og hans forlovelse med prinsesse Märtha Louise fortsetter. I dag har kong Harald gått ut med en pressemelding der det settes klare grenser for den unge forfatterens tilknytning til kongefamilien.

Publisert 09.01.2002 18:45. Oppdatert 09.01.2002 23:09.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Arnsten Linstad.

Kongen presiserer at Ari Behn ikke vil representere kongefamilien ved offisiell representasjon. I pressemeldingen fra Slottet heter det blant annet:

"Ari Behns forlovelse og senere ekteskap med Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Märtha Louise vil ikke medføre at han deltar i aktiviteter knyttet til utøvelse av monarkiets konstitusjonelle rolle, og han vil således ikke representere Kongehuset på egenhånd. Han vil i liten grad ledsage Prinsessen ved offisiell representasjon."

Ari ikke kongelig

Det spesielle med pressemeldingen er at det ikke er Slottet, men kongen selv som ønsker å klargjøre Ari Behns rolle i forhold til kongefamilien. Og kongens presisering kan tolkes dithen at Ari Behn er en del av familien, men ikke en del av kongefamilien.

I pressemeldingen skriver Slottet også at Ari Behn i liten grad vil ledsage prinsesse Märtha Louise. Kun ved helt spesielle anledninger vil Behn være sammen med prinsessen.

Slakter Behn-film

Den oppsiktsvekkende pressemeldingen fra Slottet kommer samme dag som TV2 viser Ari Behns dokumentarfilm fra grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan.

I filmen gir Behn uttrykk for at han ikke støtter krigen i Afghanistan. En uttalelse som førte til at prinsessens forlovede fikk kritikk fra flere hold. Samtlige kritikere maner Behn til å være varsom med å uttale seg om politikk når han nå knyttes til kongehuset.

Men allerede før filmen ble vist ble den slaktet av VGs anmelder Anders Giæver. Han raljerer blant annet over Behn som tatoverte inn en terning på skulderen etter å ha fått terningkast seks for sin debut-bok i VGs anmeldelse.

Giæver skriver blant annet; "Hadde dette vært laget av en hvilken som helst frilansamatør, ville det ha blitt forbigått i stillhet. Og det tv-faglige resultatet er neppe verdt en ny tatovering"

(NRK)


Siste saker:
Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no