skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Refset avis-artikkel

Bistandsadbokatene i Baneheiasaken ga pressen generelt, og VG spesielt, en kraftig advarsel ved begynnelsen av rettsmøte i dag.

Publisert 26.04.2001 15:55.
Av Reidar Mosland
Bakgrunnen er en kommentarartikkel i VG i går, der detaljene om drapsmåten ble beskrevet nøye, med en hale der det ble begunnet med at det ble skrevet for å advare andre mot å gjøre det samme.

I dag ble det gjort klart at dersom det blir flere slike overtramp vil bistandsadvokatene be om lukkede dører for resten av saken.

Advarselen ble fremført av bistandsavdokat Marit Høye Thorvaldsen, som representerer Jostein Sørstrønen - far til den drepte Stine Sofie Sørstrønen.

- Det er ikke nødvendig at VG skildrer detaljer i drapssaken for å hindre andre i år gjøre slikt. De groteske detaljer som vi har bedt om at ikke kommer på trykk, har VG nå funnet unnskyldning til å skrive. Et grovt overtramp av rettens premisser i kjennelsen om åpne og lukkede dører. Vi vil nok engang henstille til pressen om å holde grenser. Når vi ikke vil be om at hele pressen sendes på dør er det fordi de fleste dekker det bra, sa Thorvaldsen som også la til at VG-journalisten som skrev kommentarartikkelen har beklaget, men at det likevel ikke er nok.



 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no