skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

En einstøing

- Viggo Kristiansen oppfattet seg selv som en einstøing. Det skrev professor i sosialmedisin, Kjell Noreik, i sin sakkyndig-rapport.

Publisert 14.05.2001 13:08.
Det er på en måte en psykologisk beskrivelse i norske ordelag. Ingen diagnose, mente professoren.

Jan Helge Andersens forsvarer Ben Fegran viste til at Noreik beskriver Viggo Kristiansen som seksuelt umoden og kaotisk. Fegran lurte på hva som utløser et ønske om å forgripe seg.

- Det er både en indre drivkraft og situasjonsbetingelsen. Ønsket om å forgripe seg kan ligge der. Plutselig oppstår muligheten når han møter pesoner som han føler seg seksuelt tiltrukket av.

Fegran viste ellers til at Kristiansen i forbindelse med et overgrep skal ha uttalt at det eneste han tenkte på var å tilfredstille seg selv.

- Ja i en slik situasjon er hensynet til andre tydeligvis blokkert. Det var vel da han sa hormonene tok overhånd.

- Hvordan er dette med tanke på dette med gjentakelse? ville Fegran vite.
- Hvis en ikke etterhvert lærer seg i større grad å ta hensyn til andres behov, er det fare for gjentakelse, mente Noreik.

-Har ikke spaltet personlighet

Fegran viste også til at flere vitner har beskrevet Viggo Kristiansen som en person med en snill - og en skremmende side. Han lurte på om det var noe i de sakkyndiges arbeid som tyder på at Kristiansen har to personligheter.
- Han er ingen "dr. Jekyl og mr. Hyde". Det er nok mer slik at Viggo Kristiansen har flere ulike sider. Han kan være hyggelig og vennlig. Andre ganger viser han aggresjon og sinne. Det er innbakt i samme person. Vi står ikke overfor en spaltet personlighet, avsluttet professor Kjell Noreik.


 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no