skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Russerne kommer ikke

Møtet mellom Norge og Russland om fiskerisamarbeidet, som skulle holdes i Tromsø neste uke, er utsatt. Russerne har gitt beskjed om at de ikke kommer til fellesmøtet i Det permanente utvalg for fiskerisaker. Møtet har vært tillyst lenge, og seksjonssjef Einar Ellingsen i Fiskeridirektoratet er overrasket.

Publisert 20.01.2006 07:22. Oppdatert 20.01.2006 08:24.
Av Arnt Ryvold og Charlotte Haarvik Sanden

- Det de sier er at det er omorganiseringer på gang i Russland, som kan medføre at de russiske medlemmene i Det permanente utvalg kan bli skiftet ut, og at de derfor må utsette møtet.
Seksjonsjef Einar Ellingesen er overrasket over russernes avbud. (Foto:Rune A Hansen)


Det sier seksjonssjef for fiskerikontroll i Fiskeridirektoratet, Einar Ellingsen, som er overrasket over avbudet.

- Vi har jo planlagt dette møtet med de eksisterende medlemmene siden lenge før jul, og vi trodde at vi hadde en avtale om å møtes i neste uke. Vi har purret flere ganger, og får altså dette nå i siste liten, med denne begrunnelsen, så det undrer vi oss litt over.

De permanente


Det Permanente Utvalg har flere møter i året, og de forbereder sakene til Den norsk-russiske fiskerikommisjonen. På møtet i Tromsø i neste uke sto, blant annet, den norske og russiske rettstilstanden i fiskerisaker. I går kunne vi fortelle at Norge må gi opp å rettsforfølge Elektronsaka, fordi russerne nekter norsk politi å gjøre det. Når de samtidig melder fra at de ikke kommer til møtet i Det permanente utvalg, faller tanken lett på om det er en sammenheng i disse sakene?

- Det kan man selvfølgelig spekulere i, men noen klare indikasjoner på det har vi ikke, sier Ellingsen.

Begynne forfra?


"Omorganisering" er altså den formelle grunn fra russerne, og at de kan stille med nye medlemmer til utvalget. Betyr det at man må begynne forfra igjen i Det permanente utvalg for fiskerisaker?

- Vi får nå avvente og se hvordan dette blir. Vi har bedt Fiskeri- og kystdepartementet ta opp med sine kontakter i Moskva, at de som vi møter i det permanente utvalg må få tilbake den myndigheten de tidligere hadde med å kunne avtale disse møtene på egen hånd, uten å måtte spørre Moskva hver gang, sier Einar Ellingsen til NRK Troms og Finnmark.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no