skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Redusert tiltale Arnøybruket

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har endra og redusert tiltalen mot Arnøybruket for fiskejuks. Den opprinnelige inndraginga på 5 millioner, er nå redusert til 3,5 millioner.

Publisert 24.04.2003 08:21.
Av: Arnt Ryvold

Tiltalen gjelder også to daglige ledere, - der den ene er straffetiltalt og den andre får et forelegg. Begge har fått redusert straffereaksjon med nær en tredel, og det bygger blant annet på at fiskekvantum i saka er redusert fra 200 tonn opprinnelig til 150 i den nye. Saka gjelder underrrapportering og omskriving av fiskeslag. I tillegg er 4 fiskere og to fiskebåtselskaper med i tiltalen, og alle har fått den justert.

Avdekkingen av fiskejuks ved Arnøybruket fikk stor oppmerksomhet, fordi det eies av Norfra, ansett som et mønsterkonsern. Konsernsjef Eliassen var styreleder i Arnøybruket og måtte trekke seg som styreformann i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening FHL. Han beskyldte fiskeridirektoratet og påtalemyndigheten for elendig faglig håndtverk.

Styrelederen har fått en frist til å bestemme om den nye tiltalen og det reduserte forelegget skal aksepteres eller ikke.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no