skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Tipstelefonen ikke erstattet

Tipstelefonen mot fiskejuks er fortsatt ikke erstattet, slik statsminister Kjell Magne Bondevik lovet. Dermed er det blitt lettere å drive kriminalitet i fiskerinæringen, mener Fiskeridirektoratet.

Publisert 25.02.2002 09:51. Oppdatert 25.02.2002 13:52.
Fiskeridirektoratet mener det er blitt lettere å være kriminell i fiskerinæringen etter at regjeringen i fjor la ned tipstelefonen om fiskefusk. Økokrim verken vil eller kan overta telefonen. Meningen var ifølge statsminister Kjell Magne Bondevik å opprette en tipstelefon hos Økokrim, men det har ikke skjedd. Etaten sier nå at den ikke har tid, og at den verken vil eller kan overta telefonen.

Får ikke inn nye tisp

- Vi får nesten ingen tips lenger. Svart fiske og salg griper om seg. Dette er alvorlig økokriminalitet, og det dreier seg om store penger, sier underdirektør Einar Ellingsen i Fiskeridirektoratet til NRK. Arbeiderpartiets parlamentariske leder, tidligere statsminister Jens Stoltenberg, sier at det var en tabbe å legge nede fiskefusktelefonen, og at det var en tabbe av regjeringen å love at at Økokrim skulle følge opp.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no