skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Fikk jobben tilbake

Sentralstyret i Redningsselskapet bestemte i dag at Arild Braathen får tilbake jobben han fikk sparken fra. Etter at Braathen ble frikjent for underslag i Nord-Troms tingrett, ser ikke selskapet noen grunn å opprettholde avskjedigelsen.

Publisert 14.01.2006 12:31. Oppdatert 14.01.2006 12:48.
Arild Braathen fikk omfavnelse av kona da han ble frikjent for underslag. (Foto: NRK)

Av Robert Greiner

Braathen ble anmeldt av Redningsselskapet for underslag. Nord-Troms tingrett har frikjent han og dommen er nå rettskraftig.

- Sentralstyret mener derfor at det ikke lenger er grunnlag for å opprettholde avskjedigelsen, og har trukket denne tilbake, heter det i en pressemelding fra Redningsselskapet.

- Fornøyd

Avtroppende president Magnus Stangeland er tilfreds med avgjørelsen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at den siste gjerningen det avgåtte styret kunne gjøre, var å rette opp i den uretten som er begått mot Arild Braathen. Vi er ferdig med konflikten, sier Stangeland.

Føler seg renvasket

Arild Braathen og hans advokat Nicolai Norman sier seg også svært godt fornøyd med forliket som er inngått mellom partene.

- Jeg er glad for å være tilbake i Redningsselskapet, og ser fram til å starte jobben. Jeg ble fratatt en jobb jeg trivdes i. Når jeg nå er frifunnet og tilbake, føler jeg at jeg er fullstendig renvasket og klar til å starte med blanke ark, sier Braathen.

Ny jobb

Braathen begynner på jobb mandag 16. januar.

Etter omorganiseringen av distriktsapparatet er regionsleddet lagt ned. Hans nye arbeidsoppgaver vil være innen informasjon og samfunnskontakt, opplæring og forebyggende sjøsikkerhet i organisasjonens distriktsapparat med ansvar for hele landet.

Den nye stillingen vil i hovedsak være rettet mot det frivillige apparatet til Redningsselskapet, og er direkte underlagt landssekretær som leder denne avdelingen.

I tillegg til at Braathen får ny jobb i Redningsselskapet, innebærer forliket at han får dekket sitt tap og saksomkostninger.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no