skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Bråket i Redningsselskapet:

- Ikke urimelig betaling

Sentralstyremedlem i Redningsselskapet, Anders Talleraas. (Foto: Knut Falch/Scanpix)
Sentralstyremedlem i Redningsselskapet, Anders Talleraas. (Foto: Knut Falch/Scanpix)
Visepresidenten mener det er rimelig at styremedlem Anders Talleraas har fått betaling for å ha forvaltet Redningsselskapets penger.

Publisert 16.12.2005 23:50.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av NTB og Torgeir Skeie

- Anders Talleraas gjorde en solid jobb for Redningsselskapet da det våren 2005 ble besluttet å flytte selskapets midler fra vanlige bankinnskudd til verdipapirer med bedre avkastning.

Det sier visepresident Hermod Larsen til NTB.

75.000 kr for humanitært arbeid

Sentralstyremedlem Anders Talleraas i Redningsselskapet har tatt seg ekstra betalt for konsulentarbeid han har gjort for selskapet.

I følge NRK har Talleraas blant annet fakturert 750 kroner i timen for samtaler med Redningsselskapets fungerende generalsekretær. Til sammen er regningen han har levert på mer enn 75.000 kroner, melder NRK.

Visepresident Hermod Larsen sier at Talleraas som styremedlem har fakturert Redningsselskapet for arbeidet med å plassere inntil 500 millioner kroner av selskapets likvide midler.

– Sentralstyret vurderte det slik at vi ikke skulle engasjere eksterne forvaltere når vi hadde fagfolk i vårt eget styre. Derfor ble det nedsatt en komité med Magnus Stangeland, Anders Talleraas og Monica Kristensen Solås som medlemmer for å jobbe med en ny måte å forvalte våre midler på, sier Larsen.

Ikke urimelig

Han mener Talleraas gjorde et omfattende arbeid i forbindelse med den nye måten å forvalte selskapets midler på. De plasseringer som ble valgt har en lavrisikoprofil og fordeler seg på mange poster og avtaler om spesielle vilkår.

– Dersom det er riktig at Talleraas har fakturert 750 kroner per time slik det er opplyst, går jeg ut fra at det i hvert fall ikke er mer enn hva vi måtte ha betalt et meklerhus, sier Larsen.

Han mener man må skille mellom det å delta som styremedlem i Redningsselskapet som er en frivillig organisasjon, og det å påta seg et regulært arbeidsoppdrag som denne forvaltningsjobben var.

– Det som gjorde jobben spesielt arbeidskrevende var at Redningsselskapet aldri tidligere hadde plassert penger i markedet. Vi satt med 600 millioner i banken og fikk minimal rente sier Larsen.

Overrasket

Leder av landsrådet i Redningsselskapet, Niels Christian Bang, er overrasket.

– Når jeg er overrasket er det fordi alle styremedlemmene har et på forhånd fastsatt honorar for det styrearbeidet de gjør. I Redningsselskapet er dette 10.000 kroner i året, samt 1.500 kroner per møtedag. Slik jeg ser det, betraktes innsats utover dette som frivillig innsats, sier Bang til NRK.

Han legger til at honorarene til Talleraas ikke blitt behandlet i sentralstyret.

Visepresidenten mener at dette ikke ville ha vært naturlig.

– Sentralstyret besluttet å sette de tre til å jobbe med en bestemt oppgave, Talleraas fikk hovedansvaret på grunn av sin innsikt. Da må det være en ren administrasjonssak å utbetale et normalt honorar, sier visepresidenten. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no