skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Braathen kan få jobben tilbake

Arild Braathen kan være på vei tilbake til Redningsselskapet. Selskapets ledelse har tatt kontakt med den oppsagte regionlederen i Tromsø for å finne en løsning.

Av Siv Helberg. Publisert 21.12.2005 14:35.

Braathen ble tidligere denne måneden frikjent av Nord-Troms tingrett for underslag mot Redningsselskapet. En tiltale som kostet ham jobben.

Ønsker en løsning

Nå kan det se ut som om den tidligere regionlederen for Nord-Norge i Redningsselskapet kan være på vei tilbake til sin gamle arbeidsgiver etter at Monica Kristensen Solås går av.

Braathens advokat Nikolai Norman bekrefter overfor Troms Folkeblad at fungerende generalsekretær Kjell Brevik har kontaktet Braathen for å finne en løsning på Braathens forhold til Redningsselskapet.

Frikjent for underslag

Braathen ble politianmeldt og avskjediget av Kristensen Solås. Han ble i Arbeidsretten i Asker og Bærum tingrett fradømt stillingen, men blankt frifunnet da straffesaken om tre uttak fra selskapets konto ble prøvd for Nord-Troms tingrett.

Braathen har anket avskjedigelsen i Arbeidsretten inn for lagmannsretten. Slik sakene har vært prosedert både i Asker og Bærum tingrett og i Nord-Troms tingrett, er anklagene mot Arild Braathen kommet ut av alle proporsjoner. Det har aldri skjedd noe underslag.

Ingen Monica

Når det ikke er grunnlag for å si at det har skjedd vesentlig mislighold fra Arild Braathens side, er det heller ikke grunnlag for oppsigelse av ham, sier advokaten.

Braathen selv ønsker ikke å kommentere saken, men har tidligere satt som en absolutt forutsetning for å gjeninntre i Redningsselskapet at Monica Kristensen Solås ikke kommer tilbake som generalsekretær. (©NTB)


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no