skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
46664 Arctic High Level Panel:

Mandeladebatten på NRK.no

Annie Lennox stiller i debattpanelet for Mandela-debatten 46664 Arctic High Level Panel som går av stabelen søndag fra Universitetet i Tromsø og følges på nettet fra klokka 1600. Lennox har vært med i «46664»-kampanjen mot HIV og AIDS siden starten i 2003.

Publisert 09.06.2005 16:13. Oppdatert 12.06.2005 13:27.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av: Sylvi Inez Liljegren

Blant paneldebattantene finner vi bl. a. Brazils tidligere president, Fernando Cardoso, John Samuel i Nelson Mandela Foundation, Mary Robinson, tidl. FNs høykommisær for menneskerettigheter og tidligere sjef for verdens helseorganisasjon, Gro Harlem Brundtland.

- AIDS er den største epidemien siden Svartedauen. Ett barn dør hver tredje sekund i verden på grunn av smittsom sykdom som det er mulig å gjøre noe med. Derfor er Mandeladebatten på Universitetet i Tromsø søndag 12. juni svært viktig, sier Tore Godal i styret for Mandelakonserten, som sammen med Ole D. Mjøs i Nobels fredspriskomité skal lede debatten.

Nelson Mandela og kona Graca Machel i Madrid (AFP/Scanpix)
- Denne diskusjonen er et viktig innspill til G8-møtet, og en direkte videreføring av Mandelas tale til verden. Debatten understreker hvilke store problemer verden har, og den kommer på et strategisk riktig tispunkt. Deltagere fra hele verden skal belyse problemene, men samtidig skal de fokusere på løsninger, og på det vi faktisk kan gjøre noe med, sier Godal.

Ekspertpanelet vil fokusere på AIDS og barnedødelighet, menneskerettigheter og ressurssituasjonen i kampen mot HIV/AIDS. I tillegg skal internasjonal helse være et viktig tema.

Utviklings- og menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnson åpner, og Jens Stoltenberg avslutter debatten som varer til om lag 1800.

Debatten foregår på Universitetetet i Tromsø, søndag 12. juni mellom 1600 og 1800 og kan følges direkte på NRKs nettsider.

Hele debatten blir sendt i NRK2 lørdag 18. juni kl. 15.30 med norsk oversettelse.

LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no