skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Kontrollverket bekrefter:

Stadig mer juks i fiskerinæringa

Fiskeridirektoratet bekrefter at det blir stadig mer juks i norsk fiskerinæring. Regiondirektør i Finnmark, Runar Hartvigsen, sier de får stadig flere tips om ulovligheter.

Publisert 21.11.2000 06:11.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Også Regiondirektør i Troms, Arne Luther, sier de stadig får tips om juks. I går kunne NRK-Troms fortelle at fem bedrifter i Troms er under politietterforskning, mistenkt for juks.

Fiskekjøper Odd Lorentsen kunne på Nordnytt, i går, fortelle offentlig det alle snakker om. Ett kilo er ikke ett kilo, men ofte ikke mer enn 750 gram - når fiskere levere sin fangst. PÅ denne måten kan de fiske langt mer enn det kvota deres er. Og torsk kalles f.eks hyse når båten har fisket opp torskekvota. Lorentsen sier det jukses på havet, på kaia og når fisken eksportes.

Regiondirektøren for Fiskeridirektoratets kontor i Finnmark, Runar Hartvigsen, sier det ikke er mulig å ha kontrollørerer på alle båter eller kaier. - Derfor er vi avhengig av morlaen til de som opererer i fiskerinæringa, en moral som svikter når kvotene blir små, sier Hartvigsen.

Arne Luther sier det må bli forbud mot å levere fangst om natta og alle båter må få plikt til åmelde fra om at de er på tur opp til land, med fangst.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no