skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

12 millioner sikra

Finanskomiteen på Stortinget sikra i dag 12 millioner kroner i støtte til Mandela-konserten i Tromsø. Regjeringspartiene har ikke villet gi støtten, men er i mindretall.

Publisert 19.11.2004 12:51. Oppdatert 19.11.2004 13:56.
Nina B. Einem

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er kritisk til den planlagte Mandela-konserten i Tromsø neste sommer. Hun er særlig skeptisk til at det er foreslått å bruke bistandsmidler til å støtte konserten. - En slik statlig pengebruk vil gå direkte på bekostning av ofrene for HIV og Aids, har Haugland tidlgiere uttalt.

Flertall i komiteen

Som ventet gikk regjeringspartiene på en smell i finanskomiteen i dag.
Regjeringspartiene ville ikke være med på å bevilge mer enn to millioner kroner til arrangementet, men venstresiden, med støtte fra FRP sikret 12 millioner i satlig støtte.


Planene tar form

Tross motstanden fra regjeringen har de lokale og internasjonale arrangørene jobbet videre med å planlegge konserten. Gjennom konserten, arrangementer og seminarer skal de øke bevisstheten om, og sette fokus på bekjempelse av HIV/Aids. I forbindelse med konserten vil det bli gjennomført en innsamlingsaksjon hvor beløpet i sin helhet skal gå til HIV/Aids saken.

U2 fra konserten i
Cape Town

Stort potensiale

Den forrige Mandelakonserten som ble sendt fra Cape Town i november 2003, ble sett av 1,5 milliarder mennesker over hele verden. En rekke av verdens fremste artister deltok på konserten, og overskuddet av konserten og innsamlingsaksjonen som ble gjennomført i tilknytning til den, gikk i sin helhet til Nelson Mandela Foundation.Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no