skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Ola Giæver ute av TFDS

I går solgte Ola Giæver alle sine aksjer i TFDS. Dermed er Troms-rederiet kvitt en av sine mest kritiske aksjonærer.

Publisert 02.06.2004 08:48. Oppdatert 02.06.2004 12:19.
Ola Giæver eide inntil i går 3,2 prosent av akjsene i TFDS.

- Det som var avgjørende var at jeg var kommet til et veiskille. Enten ble jeg med videre eller si takk for meg. Jeg valgte det siste, sier Gjæver til NRK.

Sparebank1 Nord-Norge overtok

Administrerende direktør i Sparebank1 Nord-Norge, Hans Olav Karde sier til NRK at Giæver ba om et møte med banken for en stund tilbake. Møtet ble avholdt i går og resulterte i at banken overtok alle de 166.000 TFDS-aksjene Lyngen-investoren hadde. Dette tilsvarer altså 3,2 prosent av TFDS-aksjene totalt.

-Jeg må bare innse at dette har ikke vært en enkel periode. Jeg har hatt andre tanker om aksjekjøpet i TFDS enn det det har blitt. Derfor fant jeg ut at dette var et greit tidspunkt å selge meg ut, sier Lyngen-investoren.

TFDS kvitt kristisk aksjonær

Det er ingen hemmelighet at TFDS nu er kvitt en av sine mest krisitiske aksjonærer. Giæver ivret for å få til en fusjon mellom TFDS og OVDS og kom med hard kritikk til ledelsen av Troms-rederiet da fusjonen strandet.

Store tap

Etter eget sigende har Ola Giæver hatt et betydelig tap på aksjetsalget i går. Dengang han kjøpte seg inn i TFDS var kursen på 180 kroner per aksje. I dag er den under 120 kroner aksjen. Tilsammen har Giæver og Sparebank1 Nord-Norge som lånte han mye av pengene til oppkjøpet, tapt mellom 10-12 milloner kroner, ifølge Ola Giæver.

Senere i dag skal TFDS ha ekstraordinær bedriftsforsamling. Ola Giæver sier til NRK at han vil møte opp, men denne gang uten aksjer.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM TFDS

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no