skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Aksjonærene bekymret over TFDS

Paul Dahlø, styreleder i Troms Kraft.
Paul Dahlø, styreleder i Troms Kraft.
De største aksjonærene i TFDS har møter for å drøfte utviklinga i selskapet. Paul Dahlø, som er styreleder i Troms Kraft sier gruppa diskuterte utfordringene selskapet står overfor, og arbeidet som er nødvendig for å gjøre selskapet mer lønnsomt.


Publisert 02.04.2004 05:52. Oppdatert 02.04.2004 08:41.
Av Lars Egil Mogård

For noen dager siden gikk representanter for Sparebank1 Nord-norge, Troms fylkeskommune og Troms Kraft om bord i nordgående hurtigrute i Tromsø. Konsernsjef Tor Lægreid i TFDS var også med på turen, som endte i Hammerfest.

Det er svært sentrale aksjonærer som på denne måten møttes. Sparebanken og fylkeskommunen er de to største aksjonærene. Troms Kraft har i underkant av to prosent av aksjene, men har sgt at de vil være et lokomotiv i nordnorsk næringsliv.
Og selskapet har penger.

Og framtida for TFDS sto på dagsorden, bekrefter Paul Dahlø. Han er styreleder i Troms Kraft, og deltok på møtet.

- Vi diskuterte utfordringene selskapet står overfor, og arbeidet som er nødvendig for å gjøre selskapet mer lønnsomt, sier Dahlø.

Hans Olav Karde, toppsjef i Sparebanken, vil overfor NRK Troms og Finnmark ikke kommentere møtet han deltok på om bord i hurtigruta.

Bekymret

Det er mange forhold som bekymrer aksjonærene. Driften av TFDS gikk dårlig i fjor. Overskuddet ble reddet takket være salg av skip.De siste åra har aksjonærene ikke fått utbetalt utbytte.

Børskursen er svært lav, og TFDS kan ligge åpen for oppkjøp.

Det kan igjen snart komme på dagsorden å diskutere en sammenslåing med hurtigrutene til TFDS og OVDS. Men en slik diskusjon er ikke aktuell før rettssaka Økokrim har reist mot OVDS er avklart.

Flere møter

Aksjonærene i TFDS synes åpenbart de de vil spille en aktiv rolle. Det kan også bli flere møter mellom aksjonærene de kommende ukene. Hovedtillitsvalgt Oddmund Helgesen i TFDS er knapp i kommentarene.

- Men jeg er glad for at aksjonærne snakker tett sammen, sier han.


Siste saker:
Flere saker: ALT OM TFDS

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no