skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
tirsdag 03.10

-aksjonerer mot Blåtindutbygginga

Reineiere og naturvernere er klar til å demonstrere mot veiarbeidet i Blåtind skytefelt i Målselv. Anleggsarbeidet skal starte i morgen etterat det har pågått en drakamp om byggetillatelse i flere måneder.

Publisert 03.10.2000 14:46. Oppdatert 04.10.2000 08:01.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Det er knapt noen ubygd vei-bit i Troms som har har vært så omtalt.
Det handler om, i første omgang, fem kilometer skogsvei i fjellet sør for Akkasæter skytefeltanlegg, i Blåtind i Målselv. Senere skal det anlegges, såkalte, stridsvognløyper langs veien og når den tid eventuelt kommer, skal veien knyttes til den sammenbinngskorridoren i det svært omstrdite Mauken/Blåtind øvingsfelt. Men den delen har forsvarsministeren foreløpig stoppet og vil ha nye reindriftsundersøkelser.

I sommer var det tumulter mellom Tromsø Museum og Forsvarets Bygningstjeneste om risikoen ved utgraving av samiske forminner i forkant av veibygginga. Utfallet her ble at museet måtte gi opp deler av uytgravingen på grunn av fare for blindgjengere.

Nå handler det om anleggsstart, og da er det at reinbeitedistriktet og naturvernere har forskjellig oppfatning av om alle formaliteter er klare. Reindrifta vil ha en klar formulering om sine rettigheter til reintrekk, og nestformann i Mauken reinbeitedistrikt Ole Mathis Oskal mener de ikke har fått det.


I Forsvaretsts bygningstjeneste sier prosjektleder Øystein Sagen at de har fått de avklaringer de trenger fra miljøverndepartemenhet.

LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no