skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Samarbeider om Mauken-Blåtind

For første gang samarbeider reindrifta og forsvaret i striden om Mauken-Blåtind. Ei arbeidsgruppe ser på mulige tiltak slik at reindrifta kan drive sammen med Forsvaret i øvingsfeltet.

Publisert 13.11.2001 08:27. Oppdatert 13.11.2001 09:00.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Arkivfoto
Mikkel Oskal, leder i Mauken reinbeitedistrikt, sier de vil lete etter tiltak slik den reindriftsfaglige kommisjonen antydet.

Det er ei tung arbeidsgruppe som ser på mulige tiltak i et framtidig sambruk av fjellområdet Mauken - Blåtind. Foruten folk fra Mauken reinbeitedistrikt, Reindriftsagronomen og Forsvarets bygningstjeneste, sitter det også representanter for de tre departementene landbruk, kommunal og forsvar i den. Fra den reindriftsfaglige kommisjonen er Inge Danielsen med.

Alternativt beite og fôring

Det var nettopp de reindriftsfaglige som pekte på hva som må til for at reindrifta skal kunne eksistere i Mauken. Blant tiltakene var alternativt beite og fôring, noe reinbeitedistrikt umiddelbart avviste som umulig og som hobbydrift.

Mikkel Oskal er leder i Mauken/tromsdal reinbeitedistrikt, og han bekrefter det umulige i å finne erstatningsbeite vinterstid.

For Forsvarets bygningstjeneste representerer denne arbeidsgruppen en positiv og annen tilnærming til striden enn før. Tidligere har reineierne avvist samarbeid og gått via rettsalen og advokat. Prosjektleder Øystein Sagen ser derfor løfterikt på høstens nye klima i denne fastløste saka.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no