skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Overvåkningssjefen vil ha klarere rammer

Sjef i Politiets sikkerhetstjeneste, Per Sefland, vil ha klarere rammer fra justisdepartementet etter at Stortinget ga overvåkningspolitiet kritikk for å ha bedt om å få deltagerliste for journalistkonferanse i Alta.

Publisert 08.11.2002 14:03. Oppdatert 08.11.2002 15:10.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Sjef i Politiets sikkerhetstjeneste, PST, er overrasket over kritikken fra Stortinget, etter at Norsk journalistlag og Barents Press fikk medhold i sin klage på at politiet ba om deltagerliste for en internasjonal journalistkonferanse i Alta i vinter.

– Hvem er det som skal gjennomføre kontroll av tilreisende utlendinger. Og for å være mer presis, når norske myndigheter iverksetter beredskapstiltak i en spent, internasjonal situasjon, er det da slik at man ikke kan rette slike forespørsler fra en sikkerhetstjeneste, sånn som det her er gjort, sier overvåkningssjef Per Sefland.

Økt terrorfare

Det var med bakgrunn i den økte terrorfaren etter 11. september, at PST ba om å få navnene på deltakerne på kongressen i Alta, og Sefland hevder at PST ikke drev med overvåkning. Det var kun snakk om en forespørsel, og det skjedde på et tidspunkt da norske myndigheter hadde satt i gang sikkerhetstiltak som var knyttet til terror, sier Sefland.

Vil ha klarere rammer

Hvilke meninger sjefen for PST vil fremme for justisdepartementet, vil han ikke utdype, annet enn at han nå mener det er viktig å få klarhet i hva slags rammer sikkerhetstjenesten skal jobbe innenfor.

Av Ingunn Vassvik

Siste saker:
Flere saker: ALT OM OVERVÅKNING

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no