skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Eksotisk frukt: Daddel

Folk forbinder daddelen med ihjelklemte og tørkede dadler de fikk til jul. Men ferske dadler er deilige i blant annet desserter.

Publisert 28.01.2004 09:22.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Dag Folkestad

Se bilder av eksotiske frukter

Ferske dadler fins i de fleste butikker i dag. De kommer i store røde esker, og kjøpes i løsvekt. Kjennetegnet på daddelen er at de ser ut som tørkete plummer, nesten som svisker.

Det er en stor stein inni daddelen, som man må være oppmerksom på når man putter den i munnen.

Ernæringsbehov

- Det er veldig høyt sukkerinnhold i dadler, i tillegg til jern og kalsium. Så ernæringsmessig er det bra. Det knives om opprinnelsen til daddelen, noen sier India, andre Jordan, sier markedsansvarlig i Bama Storkjøkken Bergen, Tor Morten Sivertsen.

Dessert og tapas

- Trenger du en god tapasrett, kan du ta ut steinen, surre en baconbit rundt daddelen, og steike den i pannen. Med portvin er dette kjempebra, sier Sivertsen.

Mest vanlig er å skrelle daddelen, mose den og blande med krem, til en kompott.

- Du kan også fylle de med krem, og pynte de med en halv, tørket aprikos. Serveres til kaffen.¨

Sukkeret gjør at daddelen kjennes klissete ut, men den er ikke dårlig av den grunn.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no